Annonce
Varde

Næsbjerg gør sig klar til at løbe med de kongelige

Hver anden lørdag klokken 10.00 træner Royal Runners Næsbjerg med start fra Næsbjerg Stadion. I orange ses Jens Frost Astrup, som sammen med Hans Henriksen startede nytårsløbet for fire år siden og fik med Leni Astrup gang i Næsbjerg Løbeklub med godt 40 medlemmer. Foto: Henrik Reintoft
Hver anden lørdag træner Royal Runners Næsbjerg til Royal Run i Sønderborg den 1. juni.
Annonce

Næsbjerg: Siden Jens Frost Astrup og Hans Henriksen fra Næsbjerg for fire år siden lavede det første nytårsløb i byen, så slides der løbesko som aldrig før. Næsbjerg Løbeklub under Næsbjerg Rousthøje Ungdoms- og Idrætsforening blev efterfølgende stiftet med Leni Astrup som drivkraft.

Og det nyeste påhit er denne gang af mere kongelig karakter. Næsbjerg er blevet udvalgt til at stille med et team på cirka 50 personer til Royal Run i Sønderborg den 1. juni. I sig selv en præstation, da kun 65 teams af 162 blev valgt.

Så nu er de ikke kun Runners – de er Royal Runners med retten til at løbe med de kongelige – hvis de er heldige og bliver valgt til at løbe med kronprins Frederik. Der er Royal Run seks steder i kongeriget. Godt 75.000 har meldt sig til.

Royal Runners

  • Royal Runners Næsbjerg får cirka 50 billetter til Royal Run i Sønderborg den 1. juni. Der er flere strækninger. En mil. Fem kilometer. Ti kilometer og en gårute. Det koster mellem 150 kroner og 310 kroner at deltage i Royal Run.
  • Royal Runners Næsbjerg har en Facebook-gruppe af samme navn. Næste træning er lørdag den 14. marts klokken 10.00 på Næsbjerg Stadion. Bare mød op og se, om det er noget for dig.
Annonce

Havde aldrig løbet før

Hans Henriksens hustru, Dorthe Holm Henriksen (39), er til daglig folkeskolelærer i Årre.

- Jeg havde faktisk aldrig løbet før, Hans startede med at træne i løbeklubben. Så måtte jeg bakke op, siger Dorthe Holm Henriksen, som oprindelig kommer fra Filskov.

På mange måder har løbeklubben og nu Royal Runners Næsbjerg skabt nye venskaber for de mange tilflyttere til byen, der de seneste ti år er vokset med ti procent til 771 indbyggere. Og der er plads til mange flere, der gerne vil være med til Royal Run i Sønderborg. For løbeklubben har selv sikret sig 50 billetter til Royal Run, hvorfor de har cirka 100 billetter.

Annonce

Mindre syg

Siden Dorte Holm Henriksen tog løbeskoene på for fire år siden, er meget forandret.

- Jeg er mindre syg og mere glad. Selv om vejret er skidt, så er jeg glad for at komme af sted, siger Dorthe Holm Henriksen.

Og hun er på mange måder blevet mere passioneret end sin mand, der er procesoperatør hos FiberVisions i Varde.

- Jeg tager ofte ud til løb for at opleve stemningen. Det er fedt, man kan samles om det her, siger Dorthe Holm Henriksen, som i stedet for at træne lørdag kørte til Horsens for at løbe et løb til støtte for skleroseramte.

Ægteparret Hans og Dorte Holm Henriksen fra Næsbjerg står sammen med Leni og Jens Frost Astrup bag Royal Runners Næsbjerg. Foto: Henrik Reintoft
Er du en runner? Så mød op næste gang lørdag den 14. marts klokken 10.00 på Næsbjerg Stadion: Foto: Henrik Reintoft
Mange af løberne er også medlem af Næsbjerg Løbeklub. Foto: Henrik Reintoft
Det er en misforståelse, at man skal have trænet for at komme til løbetræning. Mød op og løb dig stille og roligt i form. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce