Annonce
Varde

Næsbjerg har endelig udsigt til nye lejeboliger

Som så mange andre landsbyer kan Næsbjerg ikke alene udvikle sig ved af udstykke nye boligområder som her ved Skolelunden. Der skal være et varieret udbud af boliger. Også almene lejeboliger, som måske er på vej på Hovedgaden. Foto: Henrik Reintoft

Næsbjerg Sogns Borgerforening har i næste uge møde med Arbejdernes Andels-Boligforening i Varde om et muligt projekt med seks rækkehuse.

Næsbjerg: Fra Næsbjerg og mange andre af Varde Kommunes 24 byer, så har Næsbjerg Sogns Borgerforening med både en vis misundelse og forargelse set på, at der udelukkende bygges nye, almene boliger i Varde by til og med 2021. Misundelse da Næsbjerg ser gode borgere flytte fra byen grundet manglen på tidssvarende almene boliger og forarget, da det er alle kommunens skatteborgere, der betaler ti procent i garanti af den samlede byggesum.

Men nu ser Næsbjerg Sogn Borgerforening endelig ud til at få hul til et alment boligselskab.

- Vi har et møde i næste uge med Arbejdernes Andels-Boligforening i Varde, fortæller Finn Ladegaard, der er formand for Næsbjerg Sogns Borgerforening.

Og han håber, at de ikke skal vente til efter 2021, da den nuværende garantisum er opbrugt og tildelt af Varde Byråd.

Borgerforeningen har kig på to af de tre kommunale grunde på Hovedgaden. Og for at gøre dem mere attraktive og anvendelige så har borgerforeningen selv fældet træer og sået græs på grundene, som har ligget i dvale i adskillige år.

- Kommunen kan godt sende grundene ind som garantikapital, siger Finn Ladegaard.

Det er i hvert fald borgerforeningens forslag, at i stedet for rede penge så smider kommunen de to grunde ind som garantikapital. Han håber, at der kan være plads til seks rækkehuse.

Annonce

Vi har en akut mangel på lejeboliger. Vores by går i står.

Formand Finn Ladegaard, Næsbjerg Sogns Borgerforening

Højspændingsledninger

Som en ikke uvæsentlig del af byens udviklingsplan, så ønsker byen også udstykket et nyt boligområde bag Næsbjerg Stadion og Krovej. Og første skridt ved køb af jorden er taget, ifølge Ejendomscentret i Varde Kommune.

Men der er lige et men på cirka 25 meters højde. Det er den gamle højspændingsledning, som, byen ad flere omgange har fået stillet i udsigt, skulle væk. En højspændingsledning som allerede i dag forhindrer et byggeri på to private grunde på Krofennen.

Selv om Næsbjerg Sogns Borgerforening har råbt og skreget på at få den kommende og meget udskældte 400 kilovolt luftledning mellem Idomlund og Endrup i jorden, så kan det ende som en pyrrhussejr (dyrekøbt).

For hvis den graves ned, så kommer den gamle højspændingsledning i Næsbjerg i første omgang ikke ned. Men ved løsningen med en 400 kilovolt luftledning skal der også være plads til en 150 kilovolt luftledning, hvorved den nuværende bliver pillet ned.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce