Annonce
Varde

Næsbjerg har født en ny babycafé

Idekvinde bag Næsbjergs nye babycafé, Line Berner, i babyhøjde med de andre mødre og børn.

Et regulært børneboom i Næsbjerg har medført etablering af en babycafe, hvor forældre og andre kan mødes med babyerne i centrum. Fredag var der premiere med savl, gylp, sutteflasker og snak.

NÆSBJERG: Der går ikke mange minutter, inden 12 rimeligt nybagte mødre sammen med deres små piger og drenge har fundet sammen ved borde og på gulvet, hvor snakken blander sig med pludren, små klynk, bøvs og gylp.

Anledningen er starten på den nye babycafe i Næsbjerg. Stedet er den nye konfirmandstue ved siden af kirken, hvor adskillige barnevogne står parkerede langs husmuren i den klare frost.

Den 39-årige Line Berner der, som hun selv udtrykker det, er andengangsmor, byder velkommen til Næsbjergs første børnecafé med den klare ambition at blive den bedste i hele provinsen.

Intet mindre. Og det tegner allerede godt.

Det velkendte sammenhold i Næsbjerg fornægter sig ikke på en fredag formiddag, hvor kirken har lagt lokale til, medlemmer af menighedsrådet har lavet kaffe og tændt for både varme og charme, præsten har taget sit barnebarn med, og de 12 fremmødte mødre fra såvel Næsbjerg og Nordenskov snakker lystigt.

Lige præcis det scenarie, som idekvinden Line Berner har set for sig. Starten på et forældresammenhold og et babynetværk, der kan række mange år ud i byens fremtid:

- Sammen med menighedsrådet vil vi søge at skabe provinsens bedste barselsby, hvor vi kender hinanden, og hvor babyerne er i absolut centrum. Her må der gerne skiftes bleer, ammes, bøvses og skriges og meget gerne blive et sted, hvor man hver fredag kan mødes helt uden forbehold eller tilmelding. Men også et sted, hvor vi kan trække på hinanden, hvis der er behov.

Annonce

Når vi sætter os noget for, bliver det til noget.

Line Berner
Næsbjerg har lavet sin helt egen babyfredag. Mødre og babyer samles til babycafé.
Mødre og babyer samles til babycafé. her Pia Jørgensen og Elisabeth Hemme, Dianne og Isabela Gregersen.
Mødre og babyer samles til babycafé.
Mødre og babyer samles til babycafé.

Babycaféen

Forældre fra både Nordenskov og Næsbjerg kan mødes hver fredag klokken 10-12 i konfirmandstuen ved kirken i Næsbjerg.


  • Babycaféen er et samarbejde mellem lokale mødre, menighedsrådet og kirken.

  • Caféen er gratis, med mindre man ønsker at købe kaffe og kage.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce