Annonce
Erhverv

Næstbedste resultat i KE Fibertec

Adm. direktør og medejer af KE Fibertec i Vejen Carsten Jespersen. Foto: KE Fibertec
Virksomheden i Vejen kom ud af 2018 med et overskud på 18 millioner kroner. Det engelske marked driller.

- Det blev desværre ikke til det femte rekordresultat på stribe for KE Fibertec AS i Vejen. Set i lyset af den opbremsning, vi oplevede i fjerde kvartal på en række markeder, er vi meget tilfredse med at lande et overskud på knap 18 millioner kroner før skat, siger adm. direktør Carsten Jespersen. - Det er trods alt det næstbedste resultat i virksomhedens historie, og havde vi ikke oplevet et stagnerende og meget prisfølsomt marked i England i specielt anden halvdel af 2018, havde vi realiseret et resultat tæt på niveau med 2017. - Det ser i øvrigt ud til, at afmatningen i salget i fjerde kvartal var midlertidig og et udtryk for, at nogle projekter blev udsat pga. den finansielle ustabilitet, der ramte aktiemarkederne. Vi har i hvert fald aldrig oplevet et bedre første kvartal, fortsætter Carsten Jespersen.

- Og den gode ordreindgang ser ud til at fortsætte. Så selv om vi har ansat en række nye medarbejdere i produktionen i både Danmark og Tjekkiet, har vi rigtig travlt for årstiden, og det påvirker selvfølgelig vores generelle leveringstid. - Alligevel har vi valgt at holde vores nye Expresslinje åben for små hasteordrer som en service overfor vores gode kunder.

Annonce

KE Fibertec i Vejen

KE Fibertec er den største producent af tekstilkanaler på verdensmarkedet. Koncernen består af moderselskabet i Vejen og syv datterselskaber i Europa, Tyrkiet og USA.

Koncernen beskæftiger knap 120 medarbejdere, heraf omkring halvdelen i udlandet

Ejet af Jysk-Fynsk Kapital (70%), LE Kristiansen Erhvervs Invest ApS (10%) og KE Pulje ApS (20%).

KE Pulje ejes af den daglige ledelse i KE Fibertec, adm. direktør Carsten Jespersen, produktionsdirektør Johnny Kusk Møller og økonomichef Svend Anker Fogh.

KE Fibertec kom ud af 2018 med et overskud på 18 millioner kroner før skat mod 23 millioner kroner året før.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce