Annonce
Kolding

Næste års festspil bliver et kæmpe film- og musicalhit

Næste år bliver det "Flashdance", der skal lokke publikum til amfiscenen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Dr. Dorothea Teatret bliver den første amatørteaterforening, som får lov at lave en dansk opsætning af musicalhittet "Flashdance".

Kolding: Selv om kalenderen nærmer sig vintertid, så er de allerede begyndt at tænke på sommeren hos Dr. Dorothea Teatret. Man er nemlig nødt til at være ude i god tid, hvis man skal sikre sig det helt rette manuskript til næste års festspil på amfiscenen.

- Vi har faktisk været i gang med forhandlingerne i et halvt år. Men nu er det heldigvis lykkedes for os at blive det første amatørteater herhjemme, som får lov at lave en opsætning af "Flashdance", siger Jacob S. Knudsen, der er formand for Dr. Dorothea Teatret.

Stykket har i en professionel udgave været en kæmpe succes herhjemme, så Jacob S. Knudsen glæder sig til at prøve kræfter med det.

- Det er måske ikke "Grease", men næsten. I "Flashdance" er der så mange gode roller og så mange gode sange, at jeg tror, vi kan tiltrække rigtig mange interesserede, når vi holder audition.

Og det sker faktisk allerede i næste måned, hvor der i første omgang er sat to dage af til prøverne.

Annonce

Bamse på vej

Inden Flashdance indtager amfiscenen har Dr. Dorothea Teatret planer for den 2. april til 15. maj, hvor man på teatret skaber teaterkoncerten "Venner kom og se", der er en hyldest til Bamses Venner.

Til forestillingen skal bruges mellem 6 og 12 solister af begge køn i alle aldre, og de skal findes ved en audition lørdag den 9. november og søndag den 10. november.

Se merewww.dorothea.dk

Kendt fra Hollywood

"Flashdance" er i første omgang kendt af et bredt publikum som Hollywoodfilm, og senere er den så blevet en succes som musical. I Danmark har den spillet i både Aarhus og København med Sicilia Gadborg og Silas Holst i hovedrollerne.

Historien handler om en ung, kvindelig svejser, der om aftenen optræder som danser på Harrys bar, hun drømmer om en professionel dansekarriere – og ikke mindst om en rigtig danseuddannelse. Hun indleder et forhold til Nick, der i musicaludgaven er søn af stålværkets ejer. Han er en overprivilegeret rigmandssøn, der i sit forsøg på at hjælpe Alex på vej med ufine metoder, næsten sætter deres forhold over styr.

- Jeg har ikke set stykket selv, men vi har haft nogle inde og se det fra teatret, og de har været ellevilde. Så nu håber vi, at vi kan overføre den succes til amfiscenen, siger Jacob S. Knudsen.

Det bliver Allan Glue, der kommer til at stå for instruktionen. Han er er ny i Dorothea-sammenhæng, men han har masser af erfaring fra andre produktioner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce