Annonce
Kolding

Næste års festspil bliver et kæmpe film- og musicalhit

Næste år bliver det "Flashdance", der skal lokke publikum til amfiscenen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Dr. Dorothea Teatret bliver den første amatørteaterforening, som får lov at lave en dansk opsætning af musicalhittet "Flashdance".

Kolding: Selv om kalenderen nærmer sig vintertid, så er de allerede begyndt at tænke på sommeren hos Dr. Dorothea Teatret. Man er nemlig nødt til at være ude i god tid, hvis man skal sikre sig det helt rette manuskript til næste års festspil på amfiscenen.

- Vi har faktisk været i gang med forhandlingerne i et halvt år. Men nu er det heldigvis lykkedes for os at blive det første amatørteater herhjemme, som får lov at lave en opsætning af "Flashdance", siger Jacob S. Knudsen, der er formand for Dr. Dorothea Teatret.

Stykket har i en professionel udgave været en kæmpe succes herhjemme, så Jacob S. Knudsen glæder sig til at prøve kræfter med det.

- Det er måske ikke "Grease", men næsten. I "Flashdance" er der så mange gode roller og så mange gode sange, at jeg tror, vi kan tiltrække rigtig mange interesserede, når vi holder audition.

Og det sker faktisk allerede i næste måned, hvor der i første omgang er sat to dage af til prøverne.

Annonce

Bamse på vej

Inden Flashdance indtager amfiscenen har Dr. Dorothea Teatret planer for den 2. april til 15. maj, hvor man på teatret skaber teaterkoncerten "Venner kom og se", der er en hyldest til Bamses Venner.

Til forestillingen skal bruges mellem 6 og 12 solister af begge køn i alle aldre, og de skal findes ved en audition lørdag den 9. november og søndag den 10. november.

Se merewww.dorothea.dk

Kendt fra Hollywood

"Flashdance" er i første omgang kendt af et bredt publikum som Hollywoodfilm, og senere er den så blevet en succes som musical. I Danmark har den spillet i både Aarhus og København med Sicilia Gadborg og Silas Holst i hovedrollerne.

Historien handler om en ung, kvindelig svejser, der om aftenen optræder som danser på Harrys bar, hun drømmer om en professionel dansekarriere – og ikke mindst om en rigtig danseuddannelse. Hun indleder et forhold til Nick, der i musicaludgaven er søn af stålværkets ejer. Han er en overprivilegeret rigmandssøn, der i sit forsøg på at hjælpe Alex på vej med ufine metoder, næsten sætter deres forhold over styr.

- Jeg har ikke set stykket selv, men vi har haft nogle inde og se det fra teatret, og de har været ellevilde. Så nu håber vi, at vi kan overføre den succes til amfiscenen, siger Jacob S. Knudsen.

Det bliver Allan Glue, der kommer til at stå for instruktionen. Han er er ny i Dorothea-sammenhæng, men han har masser af erfaring fra andre produktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce