Annonce
Esbjerg

Næste etape af Jernbanegade i Bramming renoveres nu

Der er kommet nyt fortov og der er plantet træer langs sydsiden af Jernbanegade langs parkeringspladsen mellem Postgården og Storegade 1. Foto: Prebens Foto og Video
Første etape af renoveringen af Jernbanegade står næsten færdig. I juni tages hul på sidste del, som blandt andet involverer pladsen foran Bramming Banegård. Inden jul skal hele projektet være afsluttet.

Bramming: De nyplantede træer og bøgehækken er næsten lige sprunget ud, og de grønne farver understreger alt det nye, der er sket med Jernbanegade. Kørebanen er blevet smallere, og der er etableret nye fortove ind mod parkeringspladsen. I svinget ved Storegade 1 er den granitbefæstede lege-opholdsplads næsten færdig, og det samme gælder for pladsen foran Postgården. Dermed er slutspurten gået ind for renoveringen af Storegade og Jernbanegade fra Viadukten til Postgården.

Dette bliver til en granitbefæstet legeplads, når det hele er færdigt. Foto: Prebens Foto og Video

- En fin ny bygade træder nu frem i Jernbanegade, og her i den afsluttende fase bliver der blandt andet arbejdet med plantebede og belægning ved Vindrosen. De sidste asfaltarbejder er snart overstået, og en ny opstribning ved lyskrydset skal gøre det mere sikkert for cyklisterne, som også får glæde af røde cykelstriber i Jernbanegade, siger Søren Heide Lambertsen (V), formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Klar, parat til næste etape

Imens den sidste finpudsning finder sted af den foregående etape, begynder arbejdet i juni på næste etape, som strækker sig fra Postgården hen til parkeringspladsen øst for Bramming Banegård. Nogle af tiltagene fra den første etape videreføres nu. Det gælder blandt andet et smallere vejforløb og røde cykelstriber. Fortovet i sydsiden bliver lagt om og gjort bredere ligesom fortovet ved parkeringspladsen i første etape.

Annonce

Etapens højdepunkt

Renovering af pladsen foran Bramming Banegård bliver etapens højdepunkt.

- Det er jo en fornem opgave at skulle få den fine, gamle stationsbygning til at tage sig bedst ud. Det er en bygningsmæssig perle, som fortjener en flot indfatning, og sådan kommer den nye plads til at fungere, siger formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini (S).


Det er jo en fornem opgave at skulle få den fine, gamle stationsbygning til at tage sig bedst ud. Det er en bygningsmæssig perle, som fortjener en flot indfatning, og sådan kommer den nye plads til at fungere.

Karen Sandrini


Pladsen udvides fra syd ud i det eksisterende vejareal, og som noget nyt markeres pladsen med granit. Nye belysningsmaster, blomsterkummer og plantebede med små træer skal gøre pladsen mere indbydende.

Indkørslen fra Jernbanegade til vejen syd om stationsbygningen bliver gjort smallere. Det vil sænke bilernes hastighed, så de ikke kommer så hurtigt. Indkørslen får et grønnere islæt på hjørnet med et nyt plantebed med blomster og et træ.

Næste etape af renoveringen af Jernbanegade kommer til at foregå omkring banegården, hvor der blandt andet kommer rød belægning på vejen fordi bilister skal være mere opmærksomme på cyklister og gående. Ill: Esbjerg Kommune

Smukkere parkeringsplads Parkeringspladsen øst for Bramming Banegård får et løft i form af et nyt slidlag og ny belysning. Nye stier skal give en bedre og grønnere sammenhæng mellem stationsbygningen, perronen og parkeringspladsen.

Forløber hele projektet planmæssigt, vil Jernbanegade være færdigrenoveret inden jul i år. /mw

Der er kommet nyt fortov og der er plantet træer langs sydsiden af Jernbanegade mellem Postgården og den markante ejendom Storegade 1, som ses i baggrunden. Foto: Prebens Foto og Video
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce