Annonce
Sønderborg

Næsten 1000 tilskuere til Als Revyen

Vi vil ha' pengene tilbag' - et nummer om Britta Nielsen: Mathias Johanning (tv), Søren Svane, Sune Petersen, Bodil Nissum, Dorthe Wiseman, Jeanett B. Meelby og Liv Muus Larsen. PR foto
Selv med ny instruktør og nye skuespillere lykkedes det stort set at holde fast i tilskuerne til Als Revyen.

Augustenborg: Kan et generationsskifte gennemføres med succes. Det spørgsmål er altid aktuelt, hvad enten det sker sportens verden, i erhvervslivet, i politiske organisationer eller i det kulturelle miljø. Netop derfor var årets Als Revy imødeset med stor spænding. Ville publikum bakke op om revyen, der havde fået ny instruktør og nye skuespillere? Det korte svar er, at generationsskiftet blev gennemført med succes, og det lover godt for revyens fremtid.

Revyen blev set af lige under 1000 publikummer. Det er en lille nedgang i forhold til i fjor, hvor antallet var knap 1100. Til gengæld var publikums reaktioner meget positive og på linje med de tidligere års succeser. Både tekster og optræden fik mange roser med på vejen. Flere af numrene kan sagtens måle sig med de professionelle revyer, var én af standardkommentarerne efter forestillingen.

Annonce

Samme instruktør

- Vi havde forventet en tilbagegang, men den blev slet ikke så stor som frygtet. Vi er meget tilfredse med resultatet. Vi har publikum fra hele Sønderborg-området, og vi venter endnu flere de kommende år, når først rygterne om revyens kvalitet for alvor breder sig. Vi begynder allerede nu at se frem mod næste år, hvor Kristina Asmussen Gude-Hansen atter vi stå med instruktøransvaret, fortæller formanden for Als Revyen, Peter Buhl, i en pressemeddelelse.

Normalt er der spisning i forbindelse med forestillingerne fredag og lørdag. I år var det også muligt at spise i forbindelse med premieren torsdag. Det benyttede mange sig af, og derfor overvejes et lignende arrangement i 2020. Ved søndagens familieforestilling var der totalt udsolgt i Kultursalen i Augustenborg-Hallerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce