Annonce
Regionalt

Næsten 1200 smittede sætter ny dansk smitterekord: Flere kommuner oplever store stigninger

Tre personer smittet med coronavirus døde fra torsdag til fredag i Danmark. Arkivfoto: Mette Mørk
Smitten er steget en del i Esbjerg, Aabenraa og Sønderborg fra torsdag til fredag, hvor der på landsplan blev sat ny smitterekord.
Annonce

Covid-19: Der er hele 1191 nye smittede i Danmark efter fredagens coronaopdatering fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste tal nogensinde. I alt er 71.059 personer blevet testet, og også dette er ny rekord herhjemme.

Det kan også mærkes i Syd- og Sønderjylland, hvor flere kommuner fra torsdag til fredag oplevede store stigninger i antallet af tilfælde.

Det gælder for eksempel Esbjerg, som er gået fra 56 til 71 smittede de seneste syv dage, mens tallet også er steget i Aabenraa fra 40 smittede de seneste syv dage torsdag til 52 smittede de seneste syv dage fredag.

For anden dag i træk oplever Sønderborg også en stor stigning. Onsdag var der 38 smittede de seneste syv dage i kommunen, mens tallet fredag er oppe på 65 efter to dage med store spring.

Udover de nævnte kommuner er smitten også steget en anelse i Kolding.

Men en række af landsdelens kommuner oplevede modsat et fald i smittetrykket fra torsdag til fredag. Det gælder Varde, Billund, Vejen, Haderslev og Tønder. Trods faldene er samtlige kommuner fortsat over myndighedernes kritiske grænse på 30 smittede per 100.000 borgere.

På trods af et fald på fire smittede, så har Tønder Kommune for anden dag i træk Syd- og Sønderjyllands højeste smittetryk med 96,5 smittede per 100.000 borgere.

Smittetal fredag den 30. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er torsdagens tal)

Varde: 24 (28)

Esbjerg: 71 (56)

Fanø: 3 (3)

Billund: 25 (27)

Vejen: 38 (42)

Kolding: 67 (62)

Haderslev: 31 (34)

Tønder: 36 (40)

Aabenraa: 52 (40)

Sønderborg: 65 (49)

Kilde: Statens Serum Institut

Tre personer smittet med coronavirus døde i Danmark fra torsdag til fredag. Der er i alt fem personer flere indlagt på danske sygehus, så der nu i alt er 144 patienter. Af disse er 17 på en intensivafdeling, mens 14 er i respirator.


Der er hele 1191 nye smittede i Danmark efter fredagens coronaopdatering fra Statens Serum Institut. Det er det højeste tal nogensinde. I alt er 71.059 personer blevet testet, og også dette er ny rekord herhjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce