Annonce
Nordtyskland

Næsten 200 må nu dræbe blodtørstig problemulv

I snart et år har ulven drevet gæk med jægerne, efter den blev giver fri til nedskydning. Modelfoto.
De slesvig-holstenske myndigheder tillader nu alle jægere i de sydligste amter at dræbe problemulv på deres egne jagtterræner. Hidtil har kun en lille, udvalgt skare haft lov til at skyde dyret.
Annonce

PINNEBERG: Siden årsskiftet har en udvalgt skare jægere forsøgt at få ram på den problemulv, der holder til i det sydlige Slesvig-Holsten. Men lige lidt har det hjulpet. Derfor bliver kredsen af jægere nu udvidet betydeligt. Mandag offentliggjorde miljøminister Jan Phillipp Albrecht nye retningslinjer for ulvejagten i delstatens svar på Statstidende, Schlesvig-Holsteinisches Amtsblatt. Forordningen betyder, at ulven nu må skydes af alle med ret til at drive jagt i de sydligste amter, Pinneberg, Steinburg og Segeberg. Udvidelsen af indsatsen træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Dog må nedskydningen i givet fald kun finde sted i den enkelte jægers eget jagtområde. Til gengæld må der så gerne inviteres andre jægere som gæster.

- Trods en stor indsats er det hidtil ikke lykkedes at nedlægge ulven. I betragtning af den hidtidige udvikling er det nye skridt derfor nødvendigt. Vi arbejder fortsat intensivt på at få ulven skudt, forklarer miljøminister Jan Philipp Albrecht ifølge avisen Barmstedter Zeitung.

I betragtning af den hidtidige udvikling er det nye skridt derfor nødvendigt. Vi arbejder fortsat intensivt på at få ulven skudt.

Miljøminister Jan Philipp Albrecht

Annonce

Stærke følelser

Også syd for grænsen er ulve et følsomt emne med meget stærke holdninger blandt såvel tilhængere som modstandere af rovdyrets ret til at leve i den frie natur. Hidtil har myndighederne derfor holdt det hemmeligt, hvem der var sendt på jagt efter dyret.

Ministeriet har gennemført omfattende høringer hos blandt andre de relevante naturorganisationer, inden den nye forordning blev besluttet.

Problemulven er en ung han, der i 2017 kom til verden i danske Ulfborg, men formentlig sidste år vandrede over grænsen. Selv om ulve er totalt fredede i hele EU, så de slesvig-holstenske myndigheder sig i januar nødsaget til at tillade en nedskydning. Det skete, efter DNA-spor med sikkerhed viste, at et og samme eksemplar var skyld i at have dræbt stribevis af husdyr. 14 af dem befandt sig bag elektriske og angiveligt ulvesikre hegn.

Efterfølgende analyser viser, at ulven fortsat befinder sig i det sydligste Slesvig-Holsten. Den er imidlertid svær at opspore, fordi den strejfer rundt i et enormt område.

Annonce

Mindst fire ulve

I Slesvig-Holsten er der fundet spor efter mindst fire forskellige ulve, der alle oprindelig kom til verden i Danmark. Kun den unge han har dog gjort sig så uheldigt bemærket, at den må aflives.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce