Annonce
Esbjerg

Næsten 300 borgere i landsby testet tirsdag - og det fortsætter

Onsdag var firmaet Carelink sendt til Vejrup med tre mand for at fortsætte testen af byens indbyggere. Her var det en lyntest med nye korte vatpinde, som ikke skal så langt op i næsten som dem, der tidligere er brugt. Foto: Lars Fahrendorff
Der er stor opbakning til bekæmpelsen af den britiske mutation af corona-virus i Vejrup. Over en tredjedel blev testet tirsdag, og onsdag var der igen test i byen med god opbakning.

Vejrup: Køerne foran Vejrup Fritidscenter var så lange fredag mellem 15.30 og 18.30, at nogle måtte tage hjem igen uden at være blevet testet. I hvert fald var opbakningen til indsatsen mod at få inddæmmet den smitsomme britiske variant af corona-virus overvældende, tilsyneladende også for bemandingen på test-myndigheden.

- Jeg er virkelig stolt af at bo i en landsby, hvor sammenholdet er så godt som i Vejrup. Når folk får besked på at gøre noget som her, så gør de det, siger formand for fritidscenterets bestyrelse, Henning Frederiksen.

Der bor cirka 740 i Vejrup by og godt 1.100 i sognet, så 300 er en flot start, mener han.

Han har kendskab til, at mange fra byen har valgt at få test andre steder, blandt andet i Esbjerg, så det er ikke sikkert, at tallet kommer op på 100 procent, som tager test i Vejrup.

Annonce

Hurtigtest tirsdag

Onsdag frem til klokken 14 fortsatte firmaet Carelink med hurtigtest i fritidscenteret. Der mødte flere op til test tirsdag, end de tre testfolk kunne nå at klare. De, der tirsdag aften ikke nåede at blive testet, kunne derfor få chancen igen.

Ifølge JV's oplysninger var der også onsdag pæn opbakning til testene, og der var konstant borgere, som kom forbi for at lade sig teste. Det var dog ikke muligt at få oplyst, hvor mange positive, der blev fundet med kviktestene.

Esbjerg Kommune havde onsdag morgen ikke modtaget oplysninger om, at flere er testet positive i Vejrup. Da det er en pcr-test, der blev udført tirsdag, kan resultaterne dog være lidt længere undervejs.

Landets kommuner får hver morgen en opdatering på hvem og hvor der i løbet af det seneste døgn er konstateret nye smittede, så kommunerne kan følge op med smitteopsporing og indsats.

Henning Frederiksen fraVejrup Fritidscenter og medlem af lokalrådet vil gerne give Esbjerg Kommune en rose med på vejen:

- Jeg synes, det er en flot indsats, som kommunen har ydet her. Den cadaux skal de have, siger han.

Heidi Jensen og Anne Bentzen fra Esbjerg Kommune forsøgte tirsdag formiddag at informere så mange som muligt om den særlige indsats, som gøres nu i Vejrup, mod et muligt udbrud af den britiske mutation. Foto: Lars FahrendorffJeg er virkelig stolt af at bo i en landsby, hvor sammenholdet er så godt som i Vejrup. Når folk får besked på at gøre noget som her, så gør de det

Henning Frederiksen, Vejrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce