Annonce
jv.dk

Næsten 3000 danskere fik vejhjælp i Tyskland

Mange danskere har hvert år brug for hjælp, når deres bil bryder sammen på de tyske motorveje. Foto: Kai Pfaffenbach, Scanpix
I alt 8000 gange måtte danske bilister have hjælp fra SOS International i sommerferien, fordi deres biler brød sammen på ferieturen i udlandet. Tyskland tegner sig for 35 procent af tilfældene.

Er din bil kaskoforsikret, er du også dækket, hvis køretøjet svigter i udlandet. Nødstedte bilister behøver blot at kontakte SOS International i Danmark, der så sørger for vejhjælp. Operationel Manager fra SOS International, Anette Bjørn Juncher, har et vigtigt råd til danskere, der planlægger en ferietur uden for Danmarks grænser.

- Få bilen tjekket hos en mekaniker inden afgang. Lange stræk med tungt læs belaster bilens slidele meget, forklarer hun.

Annonce

Mekanikken svigter

I den forløbne sommerferie måtte SOS International måtte i den forløbne sommer hjælpe cirka 8000 bilister, hvis køretøjer strejkede uden for landets grænser. Det er stort set samme niveau som året før.

- Typisk er det motor, gearkasse, kobling eller andre mekaniske dele, der svigter, siger Anette Bjørn Juncher.

Langt de fleste nødstedte danskere i udlandet befinder sig på det tyske vejnet, der tegner sig for hele 35 procent af det samlede antal tilfælde. Herefter følger Sverige, Italien og Frankrig, der alle ligger på mellem otte og ni procent. Forklaringen på den fordeling er, at Tyskland er danskernes transitland til hele Sydeuropa, mens Sverige, Italien og Frankrig er foretrukne feriedestinationer.

De varme somre i de to seneste år er en del af forklaringen på, at antallet af udenlandske assistancer har været stabilt.

Vejr er vigtigt

- Når vejret arter sig, ser vi, at der er færre, som i sidste øjeblik beslutter sig for at tage på ferie i bilen. Og når bilferien er planlagt i god tid, er der større sandsynlighed for, at bilen er blevet tjekket inden afrejse. Samtidig er der flere, som vælger at holde ferie i Danmark, når det er godt vejr, fortæller Anette Bjørn Juncher.

SOS Internationals røde kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Assistancen omfatter bl.a. vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem.

Annonce