Annonce
Sport

Næstved skubber Vendsyssel længere ned i suppedasen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Vendsyssel FF fortsætter nedturen i 1. division. Lørdag endte det med et nederlag på 0-3 ude til Næstved.

Næstved fik en yderst ringe start på denne sæson med tre nederlag i de tre første kampe i 1. division.

Undervejs stoppede Per V. Hansen som cheftræner og blev erstattet med spanske Fernando De Argila. Det skete allerede efter de to første nederlag.

Lørdag vandt Næstved for anden gang i træk, da det blev til en 3-0-sejr hjemme over Vendsyssel FF, og sjællænderne begynder nu langsomt at kravle op i tabellen.

Næstved-angriberen Rafaelson scorede til 1-0 med en flad inderside efter kun fire minutter, da Kristoffer Munksgaard løb fra udeholdets Alexander Juel Andersen og nemt kunne assistere.

Stefan Vico øgede til 2-0 for Næstved på et langskud senere i første halvleg, mens en velspillende Ahmed Hassan cementerede sejren et kvarter inde i anden halvleg.

Næstveds Kristoffer Munksgaard var ikke specielt imponeret over superliganedrykkerne fra Vendsyssel efter kampen.

- De kom ikke med særligt meget hverken defensivt eller offensivt. Og vi kunne have scoret endnu flere mål. Vi er inde i en fin stime, og vi skal holde fokus, siger Munksgaard til TV3 Sport.

Med sejren har Næstved nu syv point efter seks kampe og er placeret på en sjetteplads.

Modsatte vej er det gået for Vendsyssel, der rykkede ned fra Superligaen i sidste sæson. Nordjyderne har med nederlaget tabt hele fem kampe i træk.

Sæsonen blev ellers indledt med en sejr ude over Fredericia, men siden har mandskabet tabt til Fremad Amager, Vejle, FC Roskilde, Skive og nu Næstved.

Næstved-træner Johnny Mølby var dybt skuffet efter holdets femte nederlag i træk.

- Det var en vanvittigt skuffende præstation, som vi leverede. Jeg så ikke den vilje til at ofre sig for klubben. Vi blev overløbet ved alle tre mål.

- Man er altid presset som træner, når man ikke vinder kampe. Og jeg har også et ansvar som træner. Sådan er det, siger Johnny Mølby til TV3 Sport.

Vendsyssel er placeret på sidstepladsen med blot tre point efter seks kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce