Annonce
Sport

Næstved stopper samarbejdet med cheftræner

Blandt andet sprogbarrierer er årsagen til, at Fernando De Argila ikke længere skal være træner i Næstved.

1. divisionsklubben Næstved skal på markedet for at finde ny cheftræner.

På sin Facebook-side oplyser klubben således, at den ophæver samarbejdet med træner Fernando De Argila efter en gensidig aftale og "god og konstruktiv dialog".

Blandt andet sprogbarrierer er årsagen til, at spanieren, der blev ansat for godt tre måneder siden, nu er fortid i klubben, lyder forklaringen:

- Selv om vi vidste, at dette efterår ville blive svært, så har det samlede antal point alligevel været skuffende. Derudover har én af de helt store udfordringer, som både vi og Fernando har kæmpet med over tid, været sprogbarrieren.

- Fernando føler ikke, at han kan komme ud med tingene til spillerne, som han gerne vil. Tit kommer ordene ud anderledes og nogle gange i et andet toneleje, når det er en oversætter, der skal kommunikere fra spansk til engelsk. Det er ikke optimalt.

Næstved ligger næstsidst i 1. division med 16 point for 18 kampe. Klubben er point efter Nykøbing FC, der befinder sig på den rette side af nedrykningsstregen.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra Næstveds facebook-side
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];