x
Annonce
Udland

Dom i Weinstein-sag udskudt efter hårdknude i drøftelser

Johannes Eisele/Ritzau Scanpix
Nævningetinget er fredag ikke nået til en afgørelse i Weinstein-sagen. Drøftelserne fortsætter mandag.

Nævningetinget i Harvey Weinsteins retssag siger fredag, at drøftelserne er gået i hårdknude.

Annonce

De har derfor afsluttet den fjerde dag uden en afgørelse, i spørgsmålet om hvorvidt den tidligere amerikanske filmproducer skal erklæres skyldig i seksuelle forbrydelser eller ej.

Siden tirsdag har nævningetinget bestående af syv mænd og fem kvinder drøftet anklagerne mod Weinstein.

Anklagerne lyder blandt andet, at den 67-årige filmproducent skal have voldtaget skuespillerinden Jessica Mann i 2013.

Derudover er han anklaget for at have tvunget Mimi Haley, en tidligere produktionsassistent på "Project Runway", til oralsex i 2006 i sin lejlighed.

Weinstein har gennem retssagen nægtet sig skyldig.

Adspurgt ude foran retten på Manhattan i New York hvad Weinstein selv forventede af dommen, trak han på skuldrene og svarede, at han fortsat var fortrøstningsfuld.

Weinsteins chefadvokat, Donna Rotunno, har sagt, at han er villig til at acceptere en delvis dom. Det betyder, at han vil acceptere nogle punkter, men bede nævningerne om at fortsætte overvejelserne om andre.

Det forventes, at drøftelserne fortsætter mandag.

Nævningerne havde i en frokostpause fredag under deres arbejde med at finde en afgørelse sendt et brev til dommeren.

Her spurgte de, om domstolen ville tillade, at nævningerne ikke kan enes om en afgørelse på de to vigtigste tiltalepunkter, hvis de derimod kan komme frem til en enstemmig afgørelse på tre øvrige anklagepunkter.

Dommeren skal ifølge NBC News have svaret nævningerne, at hvis de ikke er enige i de to alvorlige anklager om voldtægt, så må de fortsætte deres votering.

Sagen mod Weinstein er den højest profilerede, som er kommet frem under #MeToo-bevægelsen.

I de to alvorlige anklagepunkter risikerer Weinstein op til livsvarigt fængsel.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce