Annonce
Aabenraa

Nødherberg er igen åben: Første gæst er tjekket ind

Nødherberget på Den Blå Oase i Aabenraa er igen åben. Arkivfoto: Claus Thorsted
Nødherberget på Den Blå Oase er igen åben for udsatte efter en ufrivillig pause sidste år.
Annonce

Aabenraa: Værestedet Den Blå Oase i Aabenraa er nu ikke kun et sted, hvor brugerne kan mødes i dagtimerne og få sig et varmt måltid mad.

Efter et års ufrivillig pause er nødherberget på Den Blå Oase nemlig tilbage, og i søndags åbnede værestedet, så udsatte kan få mad, sove trygt og møde menneskelig omsorg.

Den første uge har der dog ikke været kamp om de otte sengepladser, som nødherberget i Aabenraa tilbyder.

- De første nætter har der ikke været nogen, men natten mellem torsdag og fredag havde vi den første gæst, så vi er kommet stille i gang,  siger Robert Refslund-Nørgaard, der er leder af Den Blå Oase.

En stille og rolig start er der dog ikke noget usædvanligt ved.

- Sådan plejer det altid at være i november. De hjemløse skal lige finde ud af, at der er et nødherberg igen, og jeg er ikke i tvivl om, at der vil komme flere i december, siger Robert Refslund-Nørgaard.

Annonce

Mangler frivillige

Hvordan og om corona-virussen kommer til at få indflydelse på, hvor travlt der bliver på nødherberget, er værestedslederen på Den Blå Oase meget i tvivl om.

- Corona-virussen kan betyde, at der vil komme færre i år. De udsatte har været gode til at passe på hinanden i den her corona-tid og tilbyde overnatningsmuligheder, siger Robert Refslund-Nørgaard.

- Men når der nu igen er et nødherberg, kan det også betyde det modsatte, fordi nogen måske gerne vil have deres bolig for sig selv igen, fortsætter han.


De hjemløse skal lige finde ud af, at der er et nødherberg igen.

Robert Refslund-Nørgaard, leder af Den Blå Oase


Nødherberget på Den Blå Oase er åben hver nat mellem klokken 19.30 og 08.00 frem til den 31. marts næste år, og det kræver en del frivillige. Værestedet i Aabenraa er ved at få opbygget et korps af frivillige, men der er altid brug for en hånd mere.

- Vi har fået mange gode frivillige til nødherberget, men vi mangler stadig nogen, siger Robert Refslund-Nørgaard.

Annonce

Ufrivillig nedlukning

Den Blå Oase i Aabenraa har gennem mange år drevet nødherberg, og det finansieres med et tilskud fra Socialstyrelsen. Sidste år var tilskuddet dog ikke stort nok til at få sammenhæng mellem den måde, herberget skal drives på og den reelle udgift.

Derfor var det ikke muligt at åbne nødberget, men det er der lavet om på i år.

Den Blå Oase har nemlig i år fået et beløb fra Socialstyrelsen, der gør det muligt at drive et nødherberg. Det gælder både med hensyn til at sikre værdighed for både brugere, personale og de frivillige.

Den Blå Oase hører under Blå Kors, der også har nødherberger i Aarhus og København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce