Annonce
Aabenraa

Nødhjælp: Dansk Flygtningehjælp mangler indsamlere i Aabenraa

Stemningen er god, inden indsamlerne for Dansk Flygtningehjælp går på gaden. PR foto
Der er stadig en del ledige ruter her i Aabenraa forud for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling 3. november, fortæller indsamlingskoordinator i Aabenraa, Werner Sternberg.

Aabenraa: Dansk Flygtningehjælp samler søndag 3. november ind i hele landet, men der er langt fra nok, der har meldt sig som indsamlere. Der er akut brug for flere af dem i Aabenraa, fortæller Dansk Flygtningehjælps lokale indsamlingskoordinator, Werner Sternberg.

Lige nu knokler frivillige landet over med at finde indsamlere, men tiden er ved at løbe ud, hvis nok danskere skal få besøg af en indsamler:

- Mange har meldt sig her i Aabenraa, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Men der er stadig en del ledige ruter her i byen, og jeg håber, at endnu flere har lyst til at bruge tre timer på at gøre en forskel for verdens hårdest ramte flygtninge. Man tilmelder sig på flygtning.dk eller ved at ringe til tlf. 3373 5111, fortæller Werner Sternberg.

I Aabenraa får man sin indsamlingsbøsse på Aabenraa Bibliotek fra kl. 10, og alle kan også møde op uanmeldt og samle ind.

Annonce

1000 kroner på tre timer

Landsindsamlingen er landsdækkende, og på bare tre timer kan en enkelt indsamler nemt skrabe omkring 1000 kroner ind, og de går til at hjælpe lige præcis dér, hvor nøden er størst lige nu.

Ét af de steder er i Syrien. Den seneste uro i det nordøstlige Syrien har tvunget familier på flugt, og i alt har over 11 millioner mennesker i Syrien brug for humanitær hjælp.

Sidste år lykkedes det for 79 indsamlere at hente 69.334 kroner blandt Aabenraas borgere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce