Annonce
Aabenraa

Nødpasning: Flere har meldt fra i børnehus

Naturvejleder Lars Ravn er blandt de ansatte i Løjt Børnehus, der passer de få tilbageværende børn på skift. Arkivfoto: Claus Thorsted
I Løjt Børnehus er der masser af plads både ude og inde, så skulle antallet af børn i nødpasning stige, så bliver det ikke noget problem.
Annonce

Løjt Kirkeby: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

I Løjt Kirkeby har byens daginstitution i øjeblikket gang i både nybyggeri og en renovering af legepladsen - og for en gangs skyld er der ingen børn, der løber i vejen.

Lederen af Løjt Børnehus, Lars Marling, skynder sig dog at understrege, at både han selv og de øvrige 28 ansatte sukker efter, at coronakrisen bliver afblæst, så hverdagen igen kan vende tilbage.

- Nej, det er ikke særlig spændende, det her, siger han om situationen, hvor der i denne uge kun har været fem af børnehusets 110 børn tilmeldt nødpasningen.

- Og det når vi ikke engang op på, for nogle meldte fra her til morgen. Men jeg tror, vi vil se en stigning i næste uge, siger lederen af den selvejende institution, der tirsdag morgen sendte meddelelse ud til alle forældre om den forlængede nedlukning og kriterierne for at kunne modtage nødpasning.

Annonce

To på arbejde

- Vi har bedt om en tilbagemelding senest torsdag kl. 12, så vi kan få lavet en arbejdsplan for næste uge. Selv om der kommer flere børn, vil vi stadig kunne håndtere det. Vi har jo masser af plads både ude og inde, forklarer Lars Marling, der hidtil har haft to medarbejdere på arbejde ad gangen, ligesom han selv har vekslet mellem børnehuset og hjemmearbejde.

- Og de medarbejdere, der ikke er på arbejde her, arbejder derhjemme. Deres hovedopgave bliver at kigge på evalueringsdelen af de udvidede læreplaner, ligesom de kan arbejde med de trivselsskemaer, vi har, hvor der er børn, der skal beskrives. Vi udnytter muligheden for at få lavet det, det kan være svært at finde tid til i det daglige, siger Lars Marling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce