Annonce
Varde

Nøglemedarbejdere forlod nyetableret gastronomi-restaurant kort før åbningsdag

Restauratør Tue Nielsen foran sit projekt: Omskabelse af tidligere noget ramponeret værtshus til restaurant med hverdags-gastronomi. Han har måttet samle et nyt hold. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Da spisested med hverdagsgastronomi for en lille uge siden skulle åbne, manglede både den ansvarlige for køkken og restaurant. Det lykkedes alligevel at holde premiere på Gastrobaren No 12 til planlagt tid.
Annonce

Varde: I sidste uge - før åbningen - valgte to nøglemedarbejdere at stoppe på restauranten Gastrobaren No 12, som netop er indrettet i det tidligere værtshus Søndre Kro i Varde. Bygningen er gennem det seneste halve år renoveret for 2,3 millioner kroner.

Folk med lokalkendskab har tippet JydskeVestkysten, at de to medarbejdere var fratrådt, da Gastrobaren No 12 skulle åbne fredag - altså for en lille uge siden.

JydskeVestkysten har været i kontakt med de to medarbejdere, der bekræfter rygterne i byen. De er begge fratrådt.

Det drejer sig om Jannie Jørgensen, der var ansat som restaurantchef, og Mette Lillerøj, som var ansat som køkkenchef.

- Vi valgte at stoppe tirsdag i ugen, da restauranten skulle åbne fredag, siger Jannie Jørgensen.

De sagde op til indehaver Tue Nielsen og understreger, at der ikke er lovmæssige kontroverser bag opsigelsen. Der er ikke lagt op til et juridisk efterspil efter opsigelserne.

Mette Lillerøj og Jannie Jørgensen udtaler samstemmende om grunden til, at de sagde op:

- Vi havde bare ikke fået afstemt forventningerne. Vi anser begge Tue for at være en dygtig forretningsmand og har stor respekt for ham, lyder det fra de to tidligere ansatte.

De var begge ansat fra september, så de har været med i etableringsfasen af Gastrobaren No 12.

Den tidligere Søndre Kro

  • Værtshuset, som lå i bygningen, hed Søndre Kro.
  • Der er dog ikke tale om den oprindelige Søndre Kro, som i tidligere tider var en landevejskro syd for Varde - dog i en anden bygning på den anden side af Søndergade.
  • Dengang var Søndergade en landevej.

Annonce

Medarbejdere har jo ret til at sige op

Restauratør Tue Nielsen siger om de to opsigelser:

- Det er jo enhver medarbejders ret at sige op.

Han bekræfter, at der ikke er et juridisk efterspil på vej, men at afskeden med de to medarbejdere fandt sted i god ro og orden, og at parterne taler sammen.

På trods af opsigelserne, så lykkedes det at åbne Gastrobaren No 12 til planlagt tid. Det vil sige fredag formiddag. Det lykkedes for Tue Nielsen at samle et nyt hold meget hurtigt.

- Vi har haft mange glade kunder weekenden igennem, siger Tue Nielsen om premieren for restauranten, som ligger lidt syd for Vardes centrum - Søndergade i den bydel, som hedder rent faktisk hedder Søndervarde.

Restauranten er helt nyindrettet. De to nøglemedarbejdere var med i etableringsfasen. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Værtshuset hed Søndre Kro, som i tidligere tider var en landevejskro syd for Varde - dog i en anden bygning. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce