Annonce
Sønderborg

Nørager vil af med ghettostemplet næste år

I alt 22 boligblokke på Nørager, Konkylievej, Koralvej, Søgræsvej og Søstjernevej er defineret som ghetto. Her bor 1327 mennesker. Arkivfoto: Claus Thorsted
Hvis det næste år lykkes at få flere beboere i arbejde, vil Nørager-kvarteret i Sønderborg ikke længere blive udråbt som ghetto. Formanden for Sønderborg Andelsboligforening er optimist.
Annonce

Sønderborg: For fjerde år i træk er Søstjernevej, Koralvej og de øvrige veje i Nøragerkvarteret i Sønderborg blev udråbt som ghettoområde. Her bor 1327 mennesker, og 67 procent er indvandrere eller efterkommere af indvandrere.

44,7 procent af områdets beboere mellem 18 og 64 år er uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er 4,7 procent for meget, hvis området skal undgå ghetto-stemplet fremover.

- I samarbejde med Sønderborg Kommune arbejder vi på at få flere i arbejde eller uddannelse. I år er det lykkedes for 19 personer, fortæller formanden for Sønderborg Andelsboligforening, Vivian Engelbredt.

Også andelen af dømte er det lykkedes at få nedbragt. 1,81 procent af beboerne er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer.

- Vi forlanger nu en ren straffeattest for dem, der søger lejlighed i området, fortæller Vivian Engelbredt, som derfor mener, at det ikke er urealistisk, at de 22 boligblokke næste år kan udgå af listen.

- Om ikke andet kan vi måske få dispensation for at skulle rive nogle af boligerne ned, håber hun.

Vivian Engelbredt lægger ikke skjul på, at hun synes lovgivningen omkring udsatte boligområder er urimelig:

- For det første tæller førtidspensionister med i antallet af folk uden arbejde. Dem får vi jo aldrig i arbejde. Og hvad er der egentlig galt ved, at de bor dør om dør, spørger hun.

Dernæst er der andelen af ikkevestlige indvandrere:

- De er glade for at bo i området, som har store og billige lejligheder. Og hvorfor skulle de ikke have mulighed for det? De er velfungerende, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce