Annonce
Kultur

Nørkleaften på Museumsgården Karensminde

Grindsted: Mandag den 3. februar fortæller museumsinspektør Jonas Hørup Ruskjær om noget af det museumsfaglige arbejde, der foregår bag kulisserne på museet. Ofte forbindes museer med formidling og forskning, da det er her, vi møder befolkningen. Bag kvalificeret formidling og forskning ligger en fokuseret indsamling, registrering og bevaring af museets genstande. Aftenens tema tager afsæt i to af museets ansvarsområder, registrering og bevaring og måden hvorpå Billund Kommunes Museer arbejder med dette.

Alt dette leder op til det forestående magasinbyggeri, hvor Jonas Hørup Ruskjær er en del af projektgruppen. Han vil fortælle om baggrunden herfor, den aktuelle status, forskellige perspektiver og overvejelser samt inspiration fra andre magasinbyggerier i hhv. Vejle og Ribe.

Dette er samtidig en mulighed for at møde et nyt ansigt på museet og høre om hans baggrund, og hvorfor han netop vægter dette ansvarsområde.

Denne aften kan man også høre fortællingen om, hvorfor man i gamle dage fejrede Kyndelmisse eller Kjørmes Knud, som det hedder på dansk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce