Annonce
Tarm

Nørklere hygger sig med nødhjælp

Grethe Clausen og Ebba Laursen ser til, mens Mette Højlund viser en trøje, som én af nørklerne lige har afleveret. PR foto

Ådum: Et besøg hos de frivillige Røde Kors-nørklere i fællesstuen på Hjemmet er en god oplevelse. Med glæde viser de deres strikketøj frem, som de har arbejdet videre på, siden sidst de mødtes. Hver anden onsdag drikker de kaffe sammen og hygger sig så med håndarbejdet, mens snakken går godt omkring den fælles indsats.

Det er imponerende, hvad nørklerne strikker, hækler og syr både med opfindsomhed og fuld udnyttelse af stof- og garnrester, som foræres til arbejdet.

Efter sommerferien pakkede de, hvad der var klar, og det blev sendt til Kliplev Samlecentral. Herfra sendes tøjet videre og fordeles til børn i verdens fattigste områder.

For nylig fik nørklerne en foræring af garnrester. Garnet ligger i bundter, som skal vindes op. Det er nogen i gang med, mens andre strikker til en specialopgave, som nørklegruppen har fået på tæpper, huer og sokker til hjemløse i Danmark. De har allerede sendt fem tæpper af sted.

Mette Højlund leder gruppen i Ådum, og flere er velkommen til at være med. Der er materialer at strikke og sy af og opgaver nok. Det giver fælles glæde og inspiration at kunne gøre en forskel med meningsfyldt arbejde.

/ Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce