Annonce
Varde

Nørre Nebel: Politikerne er begejstret for kulturhus på skole

Det er kun en skitsetegning af det kommende Nørre Nebel Skole og Kulturhus, men det endelige resultat skal ligne, mener Holger Grumme (R) og Birger Filskov (S). Illustration: Varde Kommune
Et samlet byråd har godkendt at rive kulturhuset i Nørre Nebel ned.

Nørre Nebel: Alle politikere i Varde Byråd har stemt for at rive kulturhuset i Nørre Nebel ned og flytte alle aktiviteter over på skolen. Flere af dem fortalte, at deres klare opfattelse er, at flertallet i Nørre Nebel bakker op om planen.

Ideen er oprindeligt opstået ud fra en økonomisk tankegang. Kommunen vil gerne have, at pladsen i kommunale bygninger kan bruges til flere formål, så kommunerne samlet set får mindre bygningsmasse at vedligeholde. Men der er også andre fordele end det økonomiske, mente politikerne under byrådsdebatten:

- Jeg tror, vi styrker skolen og kulturlivet i Nørre Nebel, sagde Mads Sørensen (V).

- I det her hus vil generationer mødes, og det, tror jeg, vil give byen nerve, sagde løsgænger Steen Holm Iversen.

Annonce

Riv det hurtigt ned

Blandt andre Birger Filskov (S), der selv er fra Nørre Nebel, påpegede, at han ønsker, at kulturhuset rives ned, så snart alle aktiviteter er flyttet over på skolen.

- Vi kan ikke tåle flere spøgelsesbygninger derude, sagde han og henviste til det tidligere rådhus, der har stået tomt siden 2006.

Han og Holger Grumme (R) opfordrede også til, at byggeriet kommer til at ligne skitsetegningerne. Det er det, som de mennesker, der har deltaget i et arbejde med at designe det kommende hus, forventer, mente de. Steen Holm Iversen mente, at det kunne løses ved, at kommunen fortsætter med at inddrage lokale - også de skeptiske lokale - i arbejdet, når der nu skal være licitation, og håndværkerne senere går i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce