Annonce
Esbjerg

Nørremarkskolen kan blive bolig for facebook-håndværkere

Når byggeriet af Facebooks store datacenter ved Andrup påbegyndes, vil Esbjerg Kommune åbne for muligheden for, at arbejdere og håndværkere fra byggeriet kan indlogeres midlertidigt på Nørremarkskolen i Ribe, der fra 1. marts vil stå tom. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

Når Nørremarkskolen i Ribe kommer til at stå tom fra 1. marts, vil Esbjerg Kommune være åbne for midlertidigt at leje skolens lokaler ud til de håndværkere, der skal være med til det store Facebook-byggeri ved Andrup. Udvalgsformand understreger, at der endnu ikke er truffet en endelig beslutning om skolens fremtid.

Ribe: Rygterne og ønskerne er mange for, hvad der skal ske med den gamle Nørremarkskole i det nordlige Ribe, når de sidste flygtninge efter planen rykker ud af bygningerne 1. marts.

Medborgerhus, samlested for dagplejere eller hus for pigespejdere lyder nogle af de lokale forslag på, men ifølge Esbjerg Kommune er der endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Nørremarkskolen.

Formand for kommunens Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini(S), forklarer, at det er vigtigt at huske på, at bygningen kun må bruges som skole, og hvis ikke, så skal den rives ned. Da situationen opstod omkring det at skulle huse flygtninge, blev der lavet en ændring af planloven, der gav denne mulighed, men skal skolen bruges til andet, så skal hele sagen omkring Plan & Miljøudvalget.

- Man skal hele tiden have for øje, at hvad end man bestemmer, eller hvad forslag der kommer, så skal det i udgangspunktet driftes af kommunen, og der er endnu ikke truffet beslutninger om Nørremarkskolen, siger Karen Sandrini, der godt kender til de mange gode forslag, der er kommet fra folk i området, og hun forklarer, at hun vil tage alt med i en samlet betragtning, hvis sagen skulle ende på hendes skrivebord.

Annonce

Facebook-byggeri

Det forventes, at opførelsen af Facebooks nye bygning ved Andrup kan påbegyndes i første kvartal af 2019 og så snart, beslutningen er blevet godkendt i Byrådet.Der bor i øjeblikket kun seks flygtninge i de bygninger, som tidligere husede Nørremarksskolen i Ribe, og den 1. marts 2019 lukkes skolen som midlertidigt indkvarteringssted for flygtninge.

Når byggeriet af Facebooks store datacenter ved Andrup påbegyndes, vil Esbjerg Kommune åbne for muligheden for, at arbejdere og håndværkere fra byggeriet kan indlogeres midlertidigt på Nørremarkskolen i Ribe, der fra 1. marts vil stå tom. Kort: Cowi

Facebook

Karen Sandrini kaster også selv et helt nyt forslag ind i debatten om fremtiden for Nørremarkskolen.

- Vi har også den mulighed, at kommunen kan leje bygningerne og værelserne ud til de håndværkere og arbejdere, der skal arbejde på det store facebookbyggeri i Andrup, og det er noget, vi også vil se nærmere på, siger Karen Sandrini, der mener, mulighederne er mange på Ribe Nørremark omkring Nørremarkskolen.

- Hele kvarteret har udviklet sig positivt de senere år. Der er kommet flere udstykninger, og det er blevet et attraktivt sted at bo, siger Karen Sandrini og uddyber, at det vigtigste for hende er, at hele området omkring skolen ikke blot bliver til et sted, der står og forfalder.

- Lige meget hvad vi laver, skal det være noget, der vil få en positiv effekt eller tiltrækningskraft på lokalområdet, og jeg kan sagtens se, at man river de gamle bygninger ned og udstykker området med mulighed for nye boliger, siger Karen Sandrini.

Lokalt demokrati

På seneste møde i Lokalråd Ribe Midt blev det også diskuteret, hvad der skulle ske med de tomme bygninger på hjørnet af Mosevej og Sorsigvej. Samtalen gik blandt andet på, hvorvidt det skulle rives ned eller bruges af nogle af de mange grupper, der uofficielt har lagt billet ind på at få lov at bruge dele af bygningen.

- Vi diskuterede, hvad der ville være hensigtsmæssigt i området, men vi har endnu ikke en officiel holdning omkring, hvad vi fra lokalrådet mener, der skal ske med skolen, siger formand Niels Frederiksen, der mener, det i første omgang er vigtigt at finde ud af, hvilken tilstand bygningerne er i, og hvorvidt man kan bruge haller eller andre dele af skolen.

- Jeg synes, det rigtige ville være at inddrage borgerne og måske nedsætte en borgergruppe i en form for lokalt demokrati, hvis det viser sig, at man kan få lov at bruge bygningerne, siger Niels Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce