x
Annonce
Esbjerg

Nabo fik medhold: Udvalg slår ned på ulovligt byggeri

Ejerne af Strandparken 15 er ærgerlige over klagen fra naboen og afgørelsen fra Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune.
Ejerne af Strandparken 15 skal ændre to bygninger radikalt eller fjerne dem helt fra matriklen efter en naboklage, har Plan & Miljøudvalget netop afgjort.

Esbjerg: Der blev ikke givet ved dørene, da Plan & Miljøudvalget skulle tage stilling til, om ejerne af villaen Strandparken 15 kunne få dispensation til to bygninger i strid med flere bestemmelser i lokalplanen for området.

Beboerne havde søgt Esbjerg Kommune om lovliggørelse af to bygninger på matriklen - den ene er en tidligere godkendt carport med redskabsrum fra 1969, som i oktober 2011 blev ombygget til et aktivitets- og møderum på i alt 36 kvadratmeter, da ejeren etablerede liberalt erhverv på adressen. Den anden bygning er en ny overdækning eller carport på 18 kvadratmeter, som er opført sidste år.

Begge byggerier er i strid med lokalplanens bestemmelser om udformning og udseende, og nu har Plan & Miljøudvalget besluttet, at bygningerne enten skal fjernes helt eller bringes i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. Om dispensation kan der ikke blive tale, afgjorde udvalget.

Esbjerg Kommune er blevet opmærksom på de ulovlige bygningsværker på grund af en klage fra naboen.

Annonce

Men vi tager udvalgets afgørelse til efterretning, og vi afventer nu kommunens endelig udspil i forhold til, hvad den afgørelse betyder for os.

Birgitte og Bjarne Frederiksen

Afventer kommunen

Villaens ejere, Birgitte og Bjarne Frederiksen, siger til JydskeVestkysten, at de ærgerlig over sagen.

- Men vi tager udvalgets afgørelse til efterretning, og vi afventer nu kommunens endelig udspil i forhold til, hvad den afgørelse betyder for os, oplyser parret, der samtidig understreger, at de ikke er interesseret i en krig med naboen, som har klaget

De fremhæver også, at de i sin tid lavede byggeriet efter råd og vejledning fra kommunen, og eftersom byggeriet var under 50 kvadratmeter skulle der ifølge parret ikke søges byggetilladelse – de mener dermed, at de har handlet i god tro. De erkender dog også, at de ikke er i besiddelse af skriftlig dokumentation herfor.

Det kan dog blive vanskeligt blot at rette på byggeriet, så det bliver lovligt, for ifølge den kommunale forvaltning er aktivitets- og møderummet opført med en facadebeklædning af træ og med et tag af tagpap, selv om det efter lokalplanens bestemmelser burde være opført i gule teglsten og med et afvalmet tag - afvalmet tag er et tag hvor tagfladerne har fald til alle fire sider, også på husets korte sider - bestående af teglsten, som passer til resten af bebyggelse. Samtidig påpeger embedsværket, at aktivitets- og møderummet rent brandteknisk ikke kan godkendes med den ydervægskonstruktion, den er bygget op med i dag.

Den nye carport er opført med åbne sider og et tag med ensidig taghældning, selv om også den skulle have haft et afvalmet tag med teglsten for at overholde lokalplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce