Annonce
Varde

Nabo til nye 150 meter høje møller: Det her er et mareridt

Søren Seested er nabo til 150 meter høje møller. Han tjekker vejrudsigterne for at finde fredfyldte dage. For møllerne larmer, fortæller han.

Nabo til 150 meter høje vindmøller i Årre føler sig stærkt generet af støj - både ude og inde. Det var langt værre end frygtet, lyder vurderingen.

ÅRRE: - Det lyder nærmest som at bo ved en motorvej.

Søren Seested, 51, som bor lidt uden for Årre, var ikke den, der råbte højst, da der blev protesteret over de ti 150 meter høje vindmøller i Ulvemosen og Bækhede Plantage i området Årre/Næsbjerg. Han er da heller ikke den, der bor aller tættest på.

- Jeg troede egentlig på, at de nok ikke ville genere. Men i dag må jeg give modstanderne ret. Det er et mareridt at bo ved møllerne, siger Søren Seested.

Han bor i sit fødehjem, som ligger 900 meter fra den nærmeste mølle.

- Jeg ved ikke, om jeg er hårdest ramt. Der er nogen, som ligger 680 meter fra den nærmeste mølle. Men her kan vi nogle gange høre fem til seks møller på én gang, siger Søren Seested.

Han bor sammen med sin kæreste, Lone Schultz, og to sammenbragte børn. De fleste i familien er berørt af møllestøjen, undtagen Lones søn på 17 år, som ikke ænser den i samme grad.

- Vi kan høre lyden i soveværelset. Men vi kan godt sove for den, siger Søren Seested.

Men de nye møller er et kæmpe irritationsmoment, vurderer han.

Tjekker vejrudsigter

- De begyndte at køre i august/september. Siden har vi fulgt vejrudsigten. Når vinden er svag og kommer fra syd, så har vi fred. Det er det, vi tjekker i vejrudsigten, siger Søren Seested.

Det er værst, når vinden kommer fra nord, men også den fremherskende sydvestlige retning er generende. Det er som om, lyden fra de roterende vingespidser slår ned i gårdspladsen, påpeger Søren Seested.

- Min forældre, som har boet her tidligere, var også afventende og ikke så negative som nogle af de andre møllemodstandere. Men efter de har været her, har de også sagt, at det her er langt værre end frygtet.

Søren Seested har ikke fået erstatning for de nye 150 meter høje møller. Det skyldes, at de 68 meter høje Gunderup-møller blev taget ned først. Dem var han nabo til.

- Men de generede ikke. Jeg har nu en advokat til at undersøge eventuel erstatning. Men den eneste løsning, jeg ser, er, at møllerne tættest på mig bliver neddroslet, siger Søren Seested, som er frustreret over at blive en slags fange i sit eget hjem.

Politikerbesøg

Han har skrevet til samtlige politikere i Varde Kommune, og Stig Leerbech (V) var forleden på besøg hos Søren Seested.

- Jeg synes, at henvendelsen fra Søren Seested ikke var så aggressiv, som man har opfattet i andre henvendelser fra møllemodstandere, siger Stig Leerbech,

- Der var ikke så meget vind den dag, lørdag, men jeg kunne høre lidt. De her menneskers frustrationer gør indtryk på mig, og jeg synes, at vi skal bruge erfaringerne i forbindelse med kommende møller, siger Stig Leerbech, som selv stemte imod opsætningen af møllerne, da sagen blev behandlet i byrådet.

- Så skal man tænke på, at der kan være dem, der er endnu mere generet end Søren Seested. Der er jo nogle, som bor endnu tættere på, siger Stig Leerbech.

Søren Seested ved ejendommen. Her larmer møllerne ikke kun. Han mener også, at de ti møller på hver især 150 meter ødelægger det visuelle, når man kigge mod nord. Alle møllerne kan ses fra forskellige steder på hans grund.

Byggeri var på pause

Der har været en bitter kamp om vindmøllerne i området med indædt modstand i lokalsamfundet.


  • Byggeriet af møllerne blev da også sat på pause på et tidspunkt.

  • Det var i september 2014. Natur- og Miljøklagenævnet underkendte da den VVM-redegørelse, der var lavet i forbindelse med vindmølleprojektet. Bygeriet måtte derfor sættes i bero, indtil der blev givet en ny byggetilladelse.

  • Varde Kommune gav den nye byggetilladelse i år,
Annonce
Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse: Se her hvem der intet smittetryk har

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Få overblik over smitten, hvor du bor: Sådan er corona lige nu

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Annonce