Annonce
Vejen

Naboer ærgrer sig over træfældning

Haveidyllen hos familien Boysen er blevet brudt, efter at det høje skovområde mellem dem og militærområdet stort set er jævnet med jorden. Foto: André Thorup
I løbet af en arbejdsdag fik flere husstande på Vestergade i Brørup ændret deres udsigt markant.
Annonce

Brørup: 10. december fik familien Boysen fra Vestergade i centrum af Brørup sig en overraskelse, de gerne havde været foruden. På vej hjem fra arbejde ringede Lone Boysens mand hende op og fortalte, at udsigten i løbet af få timer var blevet betydeligt anderledes.

I 12 år har familien boet som nabo til et gammelt militærområde, men i ligeså mange år har de ikke tænkt ret meget over det, da en større mængde høje træer har stået på den anden side af hegnet ved bunden af deres have og været et skærmende, "levende" hegn.

Da Lone Boysen kom om i haven sidst på dagen 10. december, kunne hun ved selvsyn konstatere, at der nærmest kun stod træstubbe tilbage. Dermed er der nu helt åben udsigt til forfaldne barakker, som ligeledes gælder for de nærmeste naboer og formentlig endnu flere med bolig langs militærhegnet.

- Det gør mig ked af det, at vi hverken blev hørt eller vidste noget på forhånd, siger hun og tilføjer.

- Vi har altid elsket at blive skygget fra træerne, og nu har vi ingenting tilbage. Sol har vi nok af i forvejen.

Ifølge Lone Boysen har der med undtagelse af de første par år som husejere slet ikke været mærkbare militære aktiviteter på grunden.

- Så vi har ikke skænket det en tanke, at sådan noget ville ske, selvom det ikke er ulovligt, siger hun.

Det gør mig ked af det, at vi hverken blev hørt eller vidste noget på forhånd.

Lone Boysen, husejer på Vestergade

Annonce

Tænker i alternativer

Det oplagte ville være at lave en ny beplantning på familiens side af hegnet, men det er ifølge Lone Boysen ikke en realistisk plan. For år tilbage forsøgte familien således uden held at plante en hæk ind til den direkte parcelhusnabo til højre side på Vestergade.

- Der manglede nok næring i jorden, så dengang lavede vi et rækværk i stedet, og det ender nok med et i samme stil over mod militærområdet, siger hun og tilføjer.

- Når vi til foråret begynder at være mere ude i haven igen, har vi ikke lyst til at se på det hele tiden.

Siden den pludselige træfældning er der ifølge Lone Boysen slet ikke sket noget på det ryddede areal, og uvisheden har været anledning til rygter om, hvad der eventuelt skal ske.

- Jeg vil ønske, at der bare skal sås græs på det fældede område, men jeg ved det ikke, siger hun.

Træstubbe er der mange af, men siden fældningen midt i december er der ikke sket mere. Foto: André Thorup
Sådan så det normalt ud i sommerhalvåret i haven hos familien Boysen, hvor det stort set har været umuligt at se ind til militærområdet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce