Annonce
Vejen

Naboer ærgrer sig over træfældning

Haveidyllen hos familien Boysen er blevet brudt, efter at det høje skovområde mellem dem og militærområdet stort set er jævnet med jorden. Foto: André Thorup
I løbet af en arbejdsdag fik flere husstande på Vestergade i Brørup ændret deres udsigt markant.

Brørup: 10. december fik familien Boysen fra Vestergade i centrum af Brørup sig en overraskelse, de gerne havde været foruden. På vej hjem fra arbejde ringede Lone Boysens mand hende op og fortalte, at udsigten i løbet af få timer var blevet betydeligt anderledes.

I 12 år har familien boet som nabo til et gammelt militærområde, men i ligeså mange år har de ikke tænkt ret meget over det, da en større mængde høje træer har stået på den anden side af hegnet ved bunden af deres have og været et skærmende, "levende" hegn.

Da Lone Boysen kom om i haven sidst på dagen 10. december, kunne hun ved selvsyn konstatere, at der nærmest kun stod træstubbe tilbage. Dermed er der nu helt åben udsigt til forfaldne barakker, som ligeledes gælder for de nærmeste naboer og formentlig endnu flere med bolig langs militærhegnet.

- Det gør mig ked af det, at vi hverken blev hørt eller vidste noget på forhånd, siger hun og tilføjer.

- Vi har altid elsket at blive skygget fra træerne, og nu har vi ingenting tilbage. Sol har vi nok af i forvejen.

Ifølge Lone Boysen har der med undtagelse af de første par år som husejere slet ikke været mærkbare militære aktiviteter på grunden.

- Så vi har ikke skænket det en tanke, at sådan noget ville ske, selvom det ikke er ulovligt, siger hun.

Annonce

Det gør mig ked af det, at vi hverken blev hørt eller vidste noget på forhånd.

Lone Boysen, husejer på Vestergade

Tænker i alternativer

Det oplagte ville være at lave en ny beplantning på familiens side af hegnet, men det er ifølge Lone Boysen ikke en realistisk plan. For år tilbage forsøgte familien således uden held at plante en hæk ind til den direkte parcelhusnabo til højre side på Vestergade.

- Der manglede nok næring i jorden, så dengang lavede vi et rækværk i stedet, og det ender nok med et i samme stil over mod militærområdet, siger hun og tilføjer.

- Når vi til foråret begynder at være mere ude i haven igen, har vi ikke lyst til at se på det hele tiden.

Siden den pludselige træfældning er der ifølge Lone Boysen slet ikke sket noget på det ryddede areal, og uvisheden har været anledning til rygter om, hvad der eventuelt skal ske.

- Jeg vil ønske, at der bare skal sås græs på det fældede område, men jeg ved det ikke, siger hun.

Træstubbe er der mange af, men siden fældningen midt i december er der ikke sket mere. Foto: André Thorup
Sådan så det normalt ud i sommerhalvåret i haven hos familien Boysen, hvor det stort set har været umuligt at se ind til militærområdet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

60 boder venter i Kvaglund

Annonce