Annonce
Haderslev

Naboer til 35-årig vold- og voldtægtssigtet: Vi vidste den var helt gal

I følge naboer mødte der onsdag otte betjente op på den 35-årige bopæl i Gram, hvor han blev sigtet for vold og medvirken til voldtætgt. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Den 35-årige mand der torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg, blev onsdag formiddag anholdt i en større politiaktion med flere civile betjente. Det fortæller naboer, der længe har vidst, at den var helt gal hos den 35-årige og hans 29-årige hustru.

GRAM: - Det virkede lidt voldsomt, da der pludselig kørte fem civile politibiler op foran huset, hvorpå otte betjente gik ind i huset, hvor de foretog tekniske undersøgelser i fire timer. Sådan fortæller en nabo til den 35-årige, der onsdag formiddag blev anholdt og sigtet for vold og medvirken til voldtægt over en længere periode.

Den 35-årige mand var klokken 10 torsdag inde og vende foran en dommer ved retten i Sønderborg, for at få sin sin tilbageholdelse forlænget, man skal nemlig fremstilles indenfor 24 timer, men grundlovforhøret af den 35-årige kunne først begynde klokken 13, indtil da var ham placeret i et venterum.

Selv om onsdagens politiaktion virkede voldsom, er det dog langt fra første gang, at politiet har været på besøg hos den 35-årige, men aldrig så talstærkt.

- De plejede at komme en, højst to biler, fortæller naboen, hvis fulde identitet er kendt af JydskeVestkysten.

Naboen fortæller, at den 35-årige og hans 29-årige hustru de seneste tre år har levet i et stormfuldt forhold på matriklen i Gram. Den 29-årige kvinde har flere gange søgt hjælp hos naboerne, men er altid endt tilbage hos den 35-årige:

- Han har været meget kontrollerende og overvågende. Han har slået hende flere gange, og hun har også fortalt os, at den 35-årige har i flere omgange har ladet fremmede mænd forgribe sig på hende, men hun var ikke stærk og endte altid med at vende tilbage til ham, og så stod vi naboer og lignede nogle fjolser.

Annonce

Besat og kontrollerende

Overgrebene skulle være foregået i husets kælderetage, der er indrettet med gitter for vinduerne, og gitter for døren.

- Dernede var der en seng og et videokamera, og det var her voldtægterne fandt sted. For cirka 14 dage siden stak den 29-årige kvinde dog endeligt af. Hun fortalte den 35-årige, at hun skulle ud og gå en tur, hvorpå hun gik ned til hovedvejen, satte sig ind i en blå BMW, og væk var hun, fortæller naboen.

Den 35-årige skulle siden have bedt naboen om hjælp til at kidnappe den 29-årige kvinde tilbage til huset i Gram, men det afviste naboen pure:

- Han (den 35-årige, red.) var og er helt besat af hende, derfor var der kameraer over alt i og omkring huset, samt røg- og peberkanoner. I sidste uge bad han mig så om hjælp til at flytte, fordi han ikke havde råd til at bo i huset uden den 29-årige. Flere møbler blev opmagasineret, men parrets dobbeltseng blev kørt på lossepladsen, og sengen fra kælderen blev flyttet op på et andet værelse og her har han sovet siden. Andre naboer spurgte, hvorfor jeg hjalp ham med at flytte, hvortil jeg svarede, at så kunne han da flytte ud af kvarteret.

Den 35-årige var i huset i alle fire timer, mens de tekniske undersøgelser var i gang. Noget af det sidste der skete på adressen var, at Dyreværnet kom og hentede den 35-åriges schæferhund.

- Den er så bidsk, at det kun er den 35-årige der kan komme tæt på den, og da han fulgte den ud til bilen, var han omringet af fire betjente, slutter naboen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce