Annonce
Aabenraa

Naboer kan ånde lettet op: Brandtomt bliver fjernet

For knap et år siden udbrændte det ubeboede hus på Grønnevej i Aabenraa. Foto: Henrik Dürr
Efter næsten et år har ejer af faldefærdigt hus fået tilladelse til at rive det ned.

Aabenraa: Kort før juleaften sidste år måtte Aabenraa Brandvæsen rykke ud til en kraftig brand i et ubeboet hus på hjørnet af Grønnevej og Langrode i Aabenraa. Siden branden er der ikke sket noget med huset, og det står i en meget faldefærdig forfatning med knuste ruder og andre synlige skader fra branden.

Det er faldet en beboer i området for brystet, og han undrer sig meget over, hvorfor der ikke snart bliver handlet.

- Jeg synes, det er en katastrofe for området, og da især for naboerne, siger Preben Andersen, der bor omkring 200 meter fra brandtomten på Kolstrup og dagligt går ture med sin hund ad Grønnevej.

Preben Andersen er ligefrem af den opfattelse, at brandtomten udgør en fare for naboer og andre forbipasserende.

- Der er ikke blevet ryddet op efter branden, og det varer nok ikke længe, før bygningen styrter sammen, siger han.

Annonce
Der er ikke blevet ryddet op efter branden, og det varer nok ikke længe, før bygningen styrter sammen.

Preben Andersen, borger i Aabenraa

Der sker snart noget

For Preben Andersen er der ingen tvivl om, hvad han helst ser ske med det udbrændte hus på Grønnevej i Aabenraa.

- Mit håb er, at huset bliver fjernet. Det tror jeg også, at naboerne vil skrive under på, siger han.

Det ønske ser ud til snart at kunne gå i opfyldelse. Indehaveren af huset er den nu pensionerede arkitekt Günther Thomas Andersen, og han er klar med en plan.

- Huset skal brækkes ned. Det har jeg lige fået tilladelse til, siger Günther Thomas Andersen.

Indehaveren af huset kan ikke sige nøjagtigt, hvornår huset bliver fjernet.

- Jeg tør ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvornår det vil ske, men efterfølgende skal det udlægges som byggegrund, siger Günther Thomas Andersen.

For Preben Andersen er det gode nyheder.

- Det er da positivt nyt. Så er der da udsigt til, at der forhåbentligt snart sker noget, siger han.

Preben Andersen undrer sig dog stadig over, at processen nu efterhånden har været et lille års tid undervejs.

- Det er ikke rimeligt, at det skal trække så lang tid ud, siger han.

Ifølge Preben Andersen har huset på Grønnevej 7 stået ubeboet hen i omkring otte år.

Meget tyder på, at det udbrændte hus på Grønnevej i Aabenraa nu snart bliver revet ned. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];