Annonce
Aabenraa

Naboer kan ånde lettet op: Brandtomt bliver fjernet

For knap et år siden udbrændte det ubeboede hus på Grønnevej i Aabenraa. Foto: Henrik Dürr
Efter næsten et år har ejer af faldefærdigt hus fået tilladelse til at rive det ned.

Aabenraa: Kort før juleaften sidste år måtte Aabenraa Brandvæsen rykke ud til en kraftig brand i et ubeboet hus på hjørnet af Grønnevej og Langrode i Aabenraa. Siden branden er der ikke sket noget med huset, og det står i en meget faldefærdig forfatning med knuste ruder og andre synlige skader fra branden.

Det er faldet en beboer i området for brystet, og han undrer sig meget over, hvorfor der ikke snart bliver handlet.

- Jeg synes, det er en katastrofe for området, og da især for naboerne, siger Preben Andersen, der bor omkring 200 meter fra brandtomten på Kolstrup og dagligt går ture med sin hund ad Grønnevej.

Preben Andersen er ligefrem af den opfattelse, at brandtomten udgør en fare for naboer og andre forbipasserende.

- Der er ikke blevet ryddet op efter branden, og det varer nok ikke længe, før bygningen styrter sammen, siger han.

Annonce
Der er ikke blevet ryddet op efter branden, og det varer nok ikke længe, før bygningen styrter sammen.

Preben Andersen, borger i Aabenraa

Der sker snart noget

For Preben Andersen er der ingen tvivl om, hvad han helst ser ske med det udbrændte hus på Grønnevej i Aabenraa.

- Mit håb er, at huset bliver fjernet. Det tror jeg også, at naboerne vil skrive under på, siger han.

Det ønske ser ud til snart at kunne gå i opfyldelse. Indehaveren af huset er den nu pensionerede arkitekt Günther Thomas Andersen, og han er klar med en plan.

- Huset skal brækkes ned. Det har jeg lige fået tilladelse til, siger Günther Thomas Andersen.

Indehaveren af huset kan ikke sige nøjagtigt, hvornår huset bliver fjernet.

- Jeg tør ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvornår det vil ske, men efterfølgende skal det udlægges som byggegrund, siger Günther Thomas Andersen.

For Preben Andersen er det gode nyheder.

- Det er da positivt nyt. Så er der da udsigt til, at der forhåbentligt snart sker noget, siger han.

Preben Andersen undrer sig dog stadig over, at processen nu efterhånden har været et lille års tid undervejs.

- Det er ikke rimeligt, at det skal trække så lang tid ud, siger han.

Ifølge Preben Andersen har huset på Grønnevej 7 stået ubeboet hen i omkring otte år.

Meget tyder på, at det udbrændte hus på Grønnevej i Aabenraa nu snart bliver revet ned. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce