Annonce
Esbjerg

Naboer klager over tivolilys fra sygehus: Plagede beboere må sætte pap for vinduerne

Som en kæmpe bygning for fuld udryknig gennem natten: Sydvestjysk Sygehus' nye sengebygning har fået nyt kunstværk, men glæden hos en nabo er til at overse. Privatfoto
Lyset skinner ind i alle østvendte vinduer hos mange beboere i Haraldsgade. De blå og røde farver er slukket efter kritik
Annonce

Esbjerg: En beboer i Haraldsgade måtte sætte pap for stuevinduerne i weekenden for at slippe for "sygehusets fejlslagne lysshow".

- Det lignende Cirkus Benneweis eller et tivoli, da de startede op med brask og bram i weekenden, siger Peer Vesterbæk, Haraldsgade 32 A i Esbjerg.

Han er nabo til den nye sengebygning og sendte allerede i weekenden en klage til Sydvestjysk Sygehus.

- Farverne var så kraftige, at de mistede deres effekt. Det er som at bo midt i en lufthavn med masser af landingslys, siger han.

Han mener, at glæden over den nye sengebygnings kunstinstallation til 2,25 millioner kroner er til at overse.

- Det var helt galt i de mørke timer i weekenden med de røde og blå farver, der skinnede helt vildt. Beboerne skal da ikke generes af et "kunstprojekt"", fortsætter han og mener, at alle beboere på Haraldsgade er generet.

- Husene med stuevinduer mod sygehuset må være voldsomt generet, her kunne jeg ikke tænke mig at bo.

Almindelige gardiner kan ikke holde det skarpe lys ude, så derfor måtte Peer Vesterbæk sætte pap for vinduerne for at dæmpe lyset i sin stue.

Det var helt galt i de mørke timer i weekenden med de røde og blå farver, der skinnede helt vildt. Beboerne skal da ikke generes af et "kunstprojekt"".

Peer Vesterbæk, nabo til sygehuset

Annonce

Arrogant holdning fra sygehuset

- Sygehuset har heldigvis slukket for de blå og røde farver, så der nu kun er den gule farve, der kører langsomt op og ned, og det generer ikke så meget.

Han mener, at sygehusets projektleder lægger en utrolig arrogant holdning for dagen. Selv ser han frem til, at der kommer blade på gadens træer,.

- Men der går desværre et stykke tid, før der kommer blade på træerne, som forhåbentlig lægger en dæmper sygehusets kreative udfoldelser.

I forvejen er beboerne trætte af parkeringsproblemer, hvor sygehusets personale tager mange af p-pladserne i området.

- Nu kommer lysshowet så oveni: Mens vi ligger ned, bliver vi så sparket samtidig, mener han og håber, at sygehuset lytter til kritikken og får lyset justeret, så det ikke generer, hvis man vælger at tænde for det røde og blå lys igen.

Ifølge Peer Vesterbæk taler beboerne i forvejen sammen om p-problemerne, så han forestiller sig, at man også vil stå sammen i sagen om lyset fra sygehuset.

- Det ville være fint, hvis sygehuset lavede en form for nabohøring om problemet, siger han.

Her er en af lanternerne, der udsender det kraftige lys. Foto: Sydvestjysk Sygehus
Er cirkus Benneweis på besøg på sygehuset, eller har den nye sengebygning fået en lidt for lummer belysning, spørger naboer til det farvestrålende kunstværk. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce