Annonce
Sønderborg

Nyt boligområde: Naboer protesterer mod byggehøjde og øget trafik

Naboerne op til området har i øjeblikket denne udsigt. Men den forsvinder, efterhånden som området bliver bebygget. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Seks borgere gør indsigelser mod et nyt, stort boligområde syd for Vester Sottrup.
Annonce

Vester Sottrup: - Tag nu og lav det rigtigt første gang, lyder opfordringen fra en borger til Sønderborg Kommune.

Vedkommende mener ikke, det er forsvarligt at et nyt boligområde ved Vester Sottrup får udkørsel til Gl. Landevej. For her ”færdes mange bløde trafikanter, dagplejemødre med flere børn ad gangen, mødre med barnevogn, fodgængere og cyklister”, samtidig med, at ”kørebanen er smal, og der er intet fortov”.

På et fem hektar stort landområde syd for Vester Sottrup vil Sønderborg Kommune byggemodne grunde til 30 enkeltstående parcelhuse og fem rækkehuse. Men området skal indrettes, så det kan udvides yderligere efter behov.

- Det her er jo første etape. Der kommer jo mere med yderligere belastning, så tag nu og lav det rigtigt første gang, lyder altså opfordringen fra borgeren, som foreslår ind- og udkørsel til området via Lerløkke.

Vi har, da vi købte vores hus, betalt for denne udsigt, et forsigtigt skøn er, at vores ejendom kan miste 300.000 - 500.000 kr. i salgsværdi. Håber der lyttes til vores forslag.

Fra en af indsigelserne til lokalplanforslag til nyt boligområde

Annonce

Slut med morgensol

Seks borgere har gjort indsigelser mod lokalplanforsalget, før høringsfristen udløb. Den øgede trafik bekymrer flere af dem:

- Gl. Landevej er en smal vej, for der er i forvejen kører en del biler/lastbiler. Dette vil kun blive øget, imens der bliver bygget, og efterfølgende, når boligerne bliver beboet, påpeger en borger, som foreslår en helt ny vejføring fra det nye boligområde syd om Vester Sottrup ud til Stationsgade eller i den modsatte retning til hovedvejen ved Ragebøl.

Dernæst er der byggehøjden på op til 8,5 meter. Det bør ikke være tilladt på grunde, der grænser op mod parcelhuskvarteret Lerløkke, mener andre:

- Vi har i dag 180 graders view ud over åben mark, Dybbøl Mølle og Sønderborgs ”skyline”. Det ophører, hvis vi får en ejendom på 8,5 meters højde foran vores køkkenvinduer, skriver en af naboerne, som frygter at huset falder op til 350.000 kr. i salgsværdi, hvis kommunen tillader højt byggeri på den anden side af hækken.

- Det er slut med morgensol i vores køkken, konstaterer en anden, der ærgrer sig over, at Sønderborg Kommune lægger op til, at et lavområde i det nordvestlige hjørne af udstykningen skal fyldes op med jord.

Begrundelsen har været, at det er nødvendigt med flere udstykninger for at få råd til de lovpligtige arkæologiske udgravninger i området.

Annonce

Plant spiselige bær

En borger gør opmærksom på, at der i øjeblikket er 12 boliger til salg i Vester Sottrup og sætter derfor spørgsmål ved, om der er brug for et nyt, stort boligområde.

Og så er der kommentar fra en person, som virkelig synes at have nærlæst lokalplanforslaget. For heri nævnes, at der skal plantes bærmispel af sorterne Amelanchier Aborea og Canadensis langs vejene i det nye boligområde:

- Har man glemt Amelalanchier Alnifolia eller i almindelig tale Sasakaton Bærplante? Så har beboerne da spiselige bær at plukke, gør vedkommende forvaltningen i Sønderborg Kommune opmærksom på.

Det er nu op til forvaltningen og politikerne i teknik- og miljøudvalget at vurdere, om der kan tages hensyn til indsigelserne. Den endelige lokalplan ventes vedtaget af byrådet efter nytår, hvorefter opgaven med at byggemodne området sendes i udbud. Det kan gå i gang, når arkæologerne er færdig med at undersøge området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce