Annonce
Vejen

Naboer protesterer mod nyt byggeri i fire etager

Det er her på den gamle Peugeot-grund i Vejens bymidte ved Askovvej 2, A.B. Vejen Byggeselskab planlægger at opføre et boligprojekt med cirka 33 lejligheder. Foto: Søren Dippel
Et nyt boligprojekt på den gamle Peugeot-grund i Vejens bymidte får ingen dispensation til at kunne opføres i fire etager.

Vejen: Der er for alvor gang i byggeriet i Vejen by, og senest har A.B. Vejen Byggeselskab trukket stregerne til opførelse af cirka 33 lejligheder ved Askovvej 2.

Det er den gamle Peugeot-grund, som skal lægge areal til opførelse af samlet cirka 3000 kvadratmeter boliger. Byggeselskabet ønsker, at boligerne kan opføres op til fire etager, hvilket ikke er muligt i følge den gældende lokalplan for området. Her må der kun opføres boliger op til tre etager.

Derfor har Udvalget for teknik og miljø drøftet muligheden for at give en dispensation, og sagen har været sendt til høring blandt boligprojektets naboer.

- Det er klart, at jo flere lejligheder, man kan få under samme tag, desto mindre bliver udgifterne til et boligprojekt, men vi har i udvalget besluttet ikke at give en sådan dispensation, fastslår udvalgets formand, Vagn Sørensen.

En dispensation

Den bekymring for indsigtsproblemer, som naboerne til byggeriet har givet udtryk for i deres høringssvar, kan han godt forstå.

- Men den slags problemer kan man løse teknisk ved at placere byggeriet, så der ikke bliver indsigt i naboejendommene, og det kan præciseres i lokalplanen for området.

Selv om udvalget ikke har villet dispensere fra lokalplanens krav om boliger i maksimalt tre etager, har udvalget tilkendegivet, at byggeselskabet har mulighed for at søge Vejen Kommune om, at der igangsættes en helt ny lokalplanlægning for området. Ifølge kommuneplanrammen, som dækker området, nævnes det, at hvis det beskrives i en lokalplan, at der kan opføres boliger op til fire etager, kan det tillades.

- Bliver vi bedt om at lave en ny lokalplan for området, vil der kunne gå endnu det meste af et år. Husk på, at en sådan ny lokalplan også skal sendes i offentlig høring, siger Vagn Sørensen.

A.B. Vejen Byggeselskab har også et ønske om at byggeriet kan trækkes tilbage på grunden. Heller ikke det levner den gældende lokalplan mulighed for. Men her har udvalget besluttet, at der kan gives en dispensation.

Annonce
Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

34-årig måtte undvige og endte i autoværnet: Modkørende kørte direkte mod ham i forkert vejbane

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

Annonce