Annonce
Vejen

Naboer siger nej igen: - Vi vil ikke bo i en solcellepark

Møbelpolster Michael Iversen er nærmeste nabo til Tirslund Bjerg, hvor en del af solcellerne skal opstilles og siger pænt nej tak. Han håber, det gode naboskab kan bevares. Foto: Steen Rasmussen
Naboerne til de store grønne energiprojekt i Tirslund er ikke blevet mildere stemt trods ændringer i planerne. Tværtimod, siger møbelpolster Michael Iversen.

TIRSLUND: Initiativtagerne til det cirka 150 hektar store solcelleprojekt i Tirslund har efter den første høring ændret planerne, så solcellerne bliver knapt så synlige i landskabet, men det har ikke stemt naboerne mildere.

- Nej, det har det altså ikke. Vi vil ikke bo i en solcellepark, fastslår møbelpolster Michael Iversen, der bor lige ved siden af Tirslund Bjerg.

Sådan ser det reviderede projekt for en solcellepark ved Tirslund ud. Planen er i øjeblikket i offentlig høring.

Det er ikke mindst de markante bakker i landskabet, som i det første udkast skulle anvendes fuldt ud til solceller, som har fået mange til at reagere negativt.

Annonce

- Naboerne synes ikke, at ændringerne i placeringen af solcellerne gør den store forskel. Det er fortsat meget massivt, som projektet vil komme til at dominere landskabet. Det synes vi ikke er en god ide.

Michael Iversen fortæller, at modstanden i den nye høring, der udløber den 8. april, bliver meget større end i den første høring.

Naboskab

- Der er måske dobbelt så mange, som siger nej denne gang, og det er ikke kun os lokale. Mange i Holsted og Brørup siger også nej til den ændring af landskabet, der er lagt op til. Både os, der bor her, og mange fra nabobyerne synes ikke, man skal plastre landskabet til med solceller.


Mange i Holsted og Brørup siger også nej til den ændring af landskabet, der er lagt op til. Både os, der bor her, og mange fra nabobyerne synes ikke, man skal plastre landskabet til med solceller.

Michael Iversen


- Jeg har ikke spor imod alternativ energi, men det skal ikke gå ud over landskabet. Jeg har også fuld forståelse for, at det er en forretning som initiativtagerne, og det er fint med mig, at de kan tjene penge, måske mange penge, men det bliver altså et stort nej herfra.

Gårdejer og initiativtager Bjarne Holm Sørensen vil ikke kommentere sagen så længe, høringen kører. Arkivfoto: Steen Rasmussen

Michael Iversen håber, at protesterne ikke kommer til at ødelægge et godt naboskab.

- Vi sætter stor pris på Tove og Bjarne. Der er altid godt humør, når vi er sammen med dem, og den stemning håber jeg virkelig, vi kan bevare. Det er jo ikke personerne, men projektet, vi reagerer på, siger naboen.

Gårdejer og initiativtager Bjarne Holm Sørensen vil ikke kommentere sagen så længe, høringen kører.

Annonce
Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Vejen

Den ordentlige kaptajn går fra borde: Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce