Annonce
Haderslev

Naboer slog alarm: Oversvømmelse i det røde vandtårn

Vandet fossede ned ad trappen, da der lørdag nat var oversvømmelse i vandtårnets kælder. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

HADERSLEV: Lørdag aften sprang et større vandrør i Det røde Vandtårn. Hurtigt fyldtes et 2,5 meter dybt bassin i kælderen, som kan rumme 15 – 20 kubikmeter, og vandet strømmede snart ud over gulvet, og ned ad trappen udendørs.

Dagen havde ellers været meget rolig med relativt få gæster, som benyttede tårnets åbningstid til at gå op ad de mange trapper for at se den storslåede udsigt over Haderslev og omegn fra toppen af tårnet.

Efter lukketid – mellem kort før klokken 21 – observerede naboer, at der var noget galt og alarmerede derfor bestyrelsen, fortæller formand Lasse Petersen:

- Vi kunne imidlertid intet kunne stille op, da vandet kun kunne stoppes på bunden af kælderbassinet eller ved en hovedafbryder, som man ikke kunne finde.


Det var et effektivt og kompetent beredskab, der arbejdede lørdag nat ved Det røde Vandtårn. Meget betryggende

Lasse Petersen


Derefter blev forsyningsselskabet Provas tilkaldt, som ved hjælp af elektroniske kort over området ret hurtigt kunne se, hvordan vandinstallationen var på grunden uden om vandtårnet.

- Sådanne kort er imidlertid ret upræcise og end ikke de elektroniske søgere kunne finde hovedafbryderen. Så var der ikke andet at gøre end at sende bud efter en minigravemaskine fra Øsby Smedene. De gravede målrettet i forhold til kortene, men det var stadig ikke nogen nem eller éntydig sag at finde den afbryder, beretter Lasse Petersen.

Annonce

Fantastisk samarbejde

I mellemtiden var også skadeservicefirmaet, Recover, blevet tilkaldt, og de begyndte med pumper at tømme kælderbassinet, hvilket det skulle under alle omstændigheder, men også for at komme ned til rørinstallationen på bunden, og efter flere timers arbejde, var det tømt.

- Ironisk, men lidt morsomt, fandt man hovedafbryderen i skellet, men på den anden side af et hegn nord for vandtårnet, kun en halv meter fra udgravningen samtidig med, at teknikeren fra Provas uden dykkerdragt kunne stige ned i kældertanken og lukke for vandtilførslen, klukker Lasse Petersen.

Hullerne udendørs blev derefter dækket til igen, jorden planeret og ved 01.15-tiden blev der sået nyt græs oven på.

- Det var et effektivt og kompetent beredskab, der arbejdede lørdag nat ved Det røde Vandtårn. Meget betryggende, slutter Lasse Petersen, der gør opmærksom på, at vandtårnet er klar til gæster igen fra den kommende weekend.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce