Annonce
Kolding

Naboer til studenterfester fik for meget: Politiet måtte skrue ned for musikken

Arkivfoto: Palle Herløv

Kolding: I disse dage fejrer landets 3.g'ere, at de efter tre års slid endelig er nået i mål og har fået studenterhuen på. Det betyder ikke kun, at byens diskoteker og barer får travlt med at servicere studenterne, det betyder faktisk også, at politiet har fået lidt ekstra at se til.

I løbet af tirsdag aften rykkede politiet nemlig ud syv gange, fordi fest og musik forstyrrede områdets beboere. Flere af stederne var det studenter, der festede.

- De omkringboende har syntes, det var til gene, så vi har brugt tid på at få folk til at skrue ned i starten af aften- og nattetimerne, siger Karsten Høy fra Sydøstjyllands Politi.

Ifølge Karsten Høy rykkede politiet ud på badebroen på Lyshøj Allé to gange, Jernbanegade, Knud Hansens Vej, Tingsted Have, Seest Bakke og Enghavevej. Politimanden opfordrer folk til at huske på, at det stadig er de færreste, der er gået på ferie.

- Vi vil gerne opfordre folk til at tage hensyn til de omkringboende, når man holder fest på hverdage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce