Annonce
Kolding

Naboer til studenterfester fik for meget: Politiet måtte skrue ned for musikken

Arkivfoto: Palle Herløv

Kolding: I disse dage fejrer landets 3.g'ere, at de efter tre års slid endelig er nået i mål og har fået studenterhuen på. Det betyder ikke kun, at byens diskoteker og barer får travlt med at servicere studenterne, det betyder faktisk også, at politiet har fået lidt ekstra at se til.

I løbet af tirsdag aften rykkede politiet nemlig ud syv gange, fordi fest og musik forstyrrede områdets beboere. Flere af stederne var det studenter, der festede.

- De omkringboende har syntes, det var til gene, så vi har brugt tid på at få folk til at skrue ned i starten af aften- og nattetimerne, siger Karsten Høy fra Sydøstjyllands Politi.

Ifølge Karsten Høy rykkede politiet ud på badebroen på Lyshøj Allé to gange, Jernbanegade, Knud Hansens Vej, Tingsted Have, Seest Bakke og Enghavevej. Politimanden opfordrer folk til at huske på, at det stadig er de færreste, der er gået på ferie.

- Vi vil gerne opfordre folk til at tage hensyn til de omkringboende, når man holder fest på hverdage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce