Annonce
Esbjerg

Nabostridigheder: Mand slået ned med spade

Politiet måtte natten til tirsdag rykke ud til nabostridigheder på Godthåbsvej i Bramming. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Natten til tirsdag endte skænderi mellem naboer i Bramming med, at en 65-årig mand sendte nabo på sygehuset efter to slag med en spade.

Bramming: Tirsdag kl. 01.26 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om, at to naboer var oppe at toppes på en adresse på Godthåbsvej i Bramming.

Politiet forklarer, at det endnu er uvist, hvad de to mænd skændes om, men det blev så voldsomt, at en 65-årig mand to gange slog en 60-årig mand så hårdt med skæftet af en spade, at den 60-årige måtte på sygehuset og syes med en kraftig flænge.

Under skænderiet søgte forurettede tilflugt hos en kvinde, som herefter ringede til politiet.

Da politiet ankom var der ro i området, fordi gerningsmanden var gået ind til sig selv, men politiet tog ham med på stationen, hvor han stadig sad tirsdag morgen, mens politiet afventede på det videre forløb. kwe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce