Annonce
Sport

Nadal afviser skadesbøvl i sæsonfinale: Jeg manglede kampånd

Toby Melville/Reuters
Det var overraskelsernes dag i London, hvor Zverev for første gang sejrede i en kamp mod en Nadal.

Det var simpelthen ikke godt nok.

Sådan lyder det fra spanske Rafael Nadal, efter at han indkasserede det første nederlag i sit sjette opgør mod den tyske tennisspiller Alexander Zverev.

I gruppespillet i herrernes sæsonfinale i London måtte spanieren se sig slået sjældent klart med cifrene 2-6, 4-6 til høje og velservende Zverev.

Tidligere på måneden trak Nadal sig fra en turnering i Paris på grund af en forstrækning i maveregionen.

Men den påvirkede ham ikke, fortæller han efter kampen.

- Der var ikke nogen problemer med maveregionen overhovedet, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg mærkede ikke nogen smerter. Vi kan finde forklaringer og undskyldninger, men det afgørende er, at jeg bliver nødt til at spille meget bedre om to dage.

- Jeg havde brug for at finde min bedste kampånd i dag, og jeg var der bare ikke på den måde.

22-årige Zverev, den forsvarende mester i London, var til gengæld ovenud begejstret for sin første sejr mod den spanske verdensetter.

- Det var selvfølgelig fantastisk, siger Zverev, der ligger nummer syv i verden, ifølge Reuters.

- Alle ved, hvor meget jeg har kæmpet hele sæsonen. Det betyder meget for mig at spille her igen, hvor jeg vandt min største titel hele sidste sæson.

I den anden kamp mandag vandt græske Stefanos Tsitsipas i to sæt over Daniil Medvedev fra Rusland i samme gruppe.

De to er langtfra bedste venner, og som i den anden kamp var det også den umiddelbare underdog, der trak det længste strå.

Tsitsipas var således nede 0-5 i kampstatistikken på forhånd.

Men grækeren kunne efter to sæt fejre sin sejr mod ærkerivalen Medvedev, og Tsitsipas holdt sig ikke tilbage.

- Det betyder mere end noget særligt. Det er en sejr, som jeg har hungret efter i lang tid nu, siger Tsitsipas.

- Vores kemi er helt klart ikke den bedste, du finder på touren. Det sker bare med nogle mennesker. Man kan ikke lide enhver.

Kamphanernes iskølige forhold strækker sig tilbage til deres første kamp på ATP-touren i Miami sidste år.

Her opstod der uenighed om en netruller, som Medvedev ikke mente at Tsitsipas undskyldte tilstrækkeligt for.

Det eskalerede, og Medvedev brokkede sig højlydt over angiveligt at være blevet kaldt "bullshit Russian" ("skide russer", red.).

Efter nederlaget i London sagde Medvedev ifølge tennisworldusa.org, at han i hvert fald aldrig ville tage på restaurant med Tsitsipas.

Endnu mangler alle i gruppen at spille to kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce