Annonce
Sport

Nadal afviser skadesbøvl i sæsonfinale: Jeg manglede kampånd

Toby Melville/Reuters
Det var overraskelsernes dag i London, hvor Zverev for første gang sejrede i en kamp mod en Nadal.

Det var simpelthen ikke godt nok.

Sådan lyder det fra spanske Rafael Nadal, efter at han indkasserede det første nederlag i sit sjette opgør mod den tyske tennisspiller Alexander Zverev.

I gruppespillet i herrernes sæsonfinale i London måtte spanieren se sig slået sjældent klart med cifrene 2-6, 4-6 til høje og velservende Zverev.

Tidligere på måneden trak Nadal sig fra en turnering i Paris på grund af en forstrækning i maveregionen.

Men den påvirkede ham ikke, fortæller han efter kampen.

- Der var ikke nogen problemer med maveregionen overhovedet, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg mærkede ikke nogen smerter. Vi kan finde forklaringer og undskyldninger, men det afgørende er, at jeg bliver nødt til at spille meget bedre om to dage.

- Jeg havde brug for at finde min bedste kampånd i dag, og jeg var der bare ikke på den måde.

22-årige Zverev, den forsvarende mester i London, var til gengæld ovenud begejstret for sin første sejr mod den spanske verdensetter.

- Det var selvfølgelig fantastisk, siger Zverev, der ligger nummer syv i verden, ifølge Reuters.

- Alle ved, hvor meget jeg har kæmpet hele sæsonen. Det betyder meget for mig at spille her igen, hvor jeg vandt min største titel hele sidste sæson.

I den anden kamp mandag vandt græske Stefanos Tsitsipas i to sæt over Daniil Medvedev fra Rusland i samme gruppe.

De to er langtfra bedste venner, og som i den anden kamp var det også den umiddelbare underdog, der trak det længste strå.

Tsitsipas var således nede 0-5 i kampstatistikken på forhånd.

Men grækeren kunne efter to sæt fejre sin sejr mod ærkerivalen Medvedev, og Tsitsipas holdt sig ikke tilbage.

- Det betyder mere end noget særligt. Det er en sejr, som jeg har hungret efter i lang tid nu, siger Tsitsipas.

- Vores kemi er helt klart ikke den bedste, du finder på touren. Det sker bare med nogle mennesker. Man kan ikke lide enhver.

Kamphanernes iskølige forhold strækker sig tilbage til deres første kamp på ATP-touren i Miami sidste år.

Her opstod der uenighed om en netruller, som Medvedev ikke mente at Tsitsipas undskyldte tilstrækkeligt for.

Det eskalerede, og Medvedev brokkede sig højlydt over angiveligt at være blevet kaldt "bullshit Russian" ("skide russer", red.).

Efter nederlaget i London sagde Medvedev ifølge tennisworldusa.org, at han i hvert fald aldrig ville tage på restaurant med Tsitsipas.

Endnu mangler alle i gruppen at spille to kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];