Annonce
Sønderborg

Narko-bilister stoppet på stribe

Kørende politipatruljer stopper så mange narkobilister som aldrig før. Arkivfoto

Sydals/Midtals: Patruljerende betjente stopper - taget på hjulene som det hedder i politisproget - nu langt flere narkobilister end spritbilister.

Alene på Als blev tre narkobilister stoppet i løbet af torsdag eftermiddag og aften. Onsdag aften blev der taget to narkobilister på Sydals.

Den første blev stoppet på Lysabildgade i Lysabild torsdag eftermiddag kl. 15.48. Der var tale om en 37-årig lokal mand, som blev testet positiv for kokain. Det blev han sigtet for, men han blev også sigtet for at køre bil uden førerret. Der kommer desuden en sigtelse til bilens ejer for at have overladt bilen til en mand uden kørekort.

En time senere blev en 35-årig lokal mand stoppet på Gammel Skolevej i Tandslet. Også han var påvirket af euforiserende stoffer. Det er han sigtet for.

Torsdag aften kl. 19.32 blev en 37-årig lokal mand stoppet på Smedegade i Ketting. Han havde taget narko i form af kokain, amfetamin og methamfetamin. Desuden fandt betjentene 0,4 gram kemisk narko i bilen. Endelig konstaterede betjentene at manden var uden førerret. Altså en stribe sigtelser til samme mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce