Annonce
112

Narkobilist standset: Passageren fik også sigtelser

Arkivfoto: Michael Bager

ELLUM: Både bilist og passager blev begge sigtet, da Syd- og Sønderjyllands Politi klokken 02.30 tirsdag morgen stoppede en bilist på Grænsevejen ved Ellum. Bilisten, en lokal 45-årig kvinde, blev her testet med narkometer.

Narkometeret gav udslag for amfetamin, og den 45-årige kvinde har efterfølgende fået taget en blodprøve, som skal give en præcis måling af, hvor stor en koncentration af amfetamin, hun havde i blodet.

Den 45-årige kvinde fik dog ikke sagens eneste sigtelse. Med sig i bilen havde hun en 28-årig mand, ligeledes fra lokalområdet. Han blev i bilen fundet i besiddelse af 0,89 gram amfetamin og 0,31 gram hash, og er blevet sigtet for narkobesiddelse. Derudover er den 28-årige også blevet sigtet for at have en ulovlig foldekniv på sig, forklarer politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce