Annonce
112

Narkodømt kørte 123 kilometer i timen på landevej: Overtrådte flere færdselsregler

Jesper Hornemann Adler kørte 123 kilometer i timen på Snoghøj Landevej i Fredericia, mens han også blev stoppet flere steder i Kolding. Arkivfoto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Kolding: 33-årige Jesper Hornemann Adler, der onsdag fik en narkodom på to år og seks måneder, blev også dømt for at have overtrådt adskillige færdselsregler.

Den 33-årige erkendte blandt andet at have kørt 123 kilometer i timen i en zone, hvor fartgrænsen er 70. Det blev fanget af en af politiets fotovogne, og Jesper Hornemann Adler udpegede sig selv på fotovognens pletskud, da anklageren viste ham billedet.

Episoden skete den 8. september sidste år, og 20 dage senere var Jesper Hornemann Adler igen på kant med færdselsloven. Her havde han nemlig bevæget sig ind bag rattet, selvom han var påvirket af amfetamin. Derudover kørte han undervejs også over for rødt, erkendte han.

Den 33-årige, der torsdag blev dømt for at have opbevaret over et kilo amfetamin i sit hjem med henblik på videreoverdragelse, overtrådte også færdselsloven både en tredje og fjerde gang. Begge gange blev han taget i at køre bil, selvom politiet havde taget hans kørekort.

Forbrydelserne på vejene, der skete omkring Kolding og Fredericia, kostede Jesper Hornemann Adler retten til at køre bil de næste tre år og seks måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce