Annonce
Esbjerg

Tre narkogangstere fængslet på mistanke: Bandemedlemmer stod bag årelangt salg af narko

Det formodede narkosalg er foregået på Stengårdsvej og andre steder i Østerbyen ved Lergravssøen samt i Sæddingområdets industrikvarter. Arkivfoto: Annett Bruhn.
Tre mænd og en kvinde med relation til bandemiljø anholdt mistænkt for narkohandel. De tre mænd fængslet i fire uger, mens kvinden blev løsladt i grundlovsforhør. De tre fængslede har ikke kæret. Anklagemyndigheden har kæret løsladelsen af kvinden til landsretten efter fire timer langt grundlovsforhør i Esbjerg onsdag.
Annonce

Esbjerg: Tre bagmænd bag salg af hård narko og amfetamin i Esbjerg er blevet varetægtsfængslet i fire unger ved et grundlovsforhør i Esbjerg onsdag. De tre mænd og en kvinde fra Esbjerg er sigtet for videresalg af 2,1 kilo hård narkotika.

Narkosalget har efter sigtelserne stået på i over et år. De tre kærede ikke varetægtsfængslingerne.

En 38-årig kvinde blev løsladt, men denne kendelse kærede anklageren til landsretten.

Ved en politiaktion tirsdag formiddag blev der i alt beslaglagt 1,2 kilo amfetamin på to adresser i Esbjerg.

To af de sigtede tilstod i grundlovsforhøret, at det beslaglagte narko i deres hjem tilhørte dem.

Grundlovsforhøret stod på i fire timer, hvor de otte forskellige tilfælde af omfattende narkokriminalitet blev endevendt.

Grundlovsforhøret blev lukket for presse og tilhørere, fordi retten ikke ønsker, at bagmænd og aftagere af narkoen på fri fod skal få oplysninger om sagen, ligesom der efter politiets mening er medgerningsmænd på fri fod, som ikke skal have oplysninger om politiets efterforskning.

Hovedmanden blandt de anholdte er en 31-årig mand med adresse i Sæddings industrikvarter, som i alt sigtes for seks forhold med 2,1 kilo narko.

Fra artiklen

Annonce

Over to kilo amfetamin

Hovedmanden blandt de anholdte er en 31-årig mand med adresse i Sæddings industrikvarter, som i alt sigtes i seks forhold med 2,1 kilo narko.

Det omfatter videresalg af et kilo amfetamin fra hans bopæl. I oktober sidste år viderebragte han 300 gram amfetamin til en ukendt aftager, ligesom han kort efter forsøgte at sælge 300 gram amfetamin til en ukendt.

Endelig blev der ved politiets ransagning tirsdag formiddag fundet 400 gram amfetamin i hans lejlighed i Sædding .

Sammen med en af de andre anholdte, en 28-årig esbjergenisk mand, hentede han på et ukendt tidspunkt 100 gram hård narkotika "ved søen", mener politiet.

De to stod også bag salg af 99,9 gram MDMA - et amfetaminlignende stof. Det skal være sket fra en adresse nær den 31-åriges lejlighed i Sædding.

Den 28-årige nægter sig skyldig i alle sigtelser, mens den 31-årige har tilstået besiddelse af de 400 gram amfetamin, som politiet fandt i lejligheden.

Annonce

800 gram fundet i lejlighed

På samme måde tilstår en 46-årig mand delvist, at det er hans 800 gram amfetamin, som politiet fandt ved ransagning af hans bopæl i Østerbyen nær Lergravssøen.

Om Lergravssøen er den "sø", som var stedet for overlevering af de 100 gram hård narko i sagerne mod de to andre mænd, fremgik ikke af grundlovsforhøret.

Den 28-årige og hans veninde blev også sigtet for et storstilet salg af narko fra februar sidste år til i går, hvor politiet slog til. Mængderne er ikke opgjort her.

Kvinden nægter sig skyldig, mens manden ikke kunne tage stilling til det langvarige narkosalg under grundlovsforhøret.

Alt i alt tegnede den åbne del af retsmødet et billed af fire personer, hvoraf de to tilstod besiddelse af præcis de mængder narko - 800 og 400 gram - som politiet fandt ved gårsdagens aktion, ligesom de indrømmede, at de store mængder narko var til videresalg. Resten nægter de pure.

Meget tyder på, at politiet har brugt overvågninger og aflytninger for at skaffe bevismateriale til at dokumentere langvarigt og systematisk modtagelse og videresalg af narko til misbrugere i Esbjerg-området.

Også anholdelser og afhøringer af narkomisbrugere og aftagere højere oppe i narkoringen i løbet af den månedlange politiefterforskning spiller formentlig en rolle i sagens oprulning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce