Annonce
112

Narkohandlere cirkulerede omkring sidste skoledag i Gryden

Arkivfoto: Palle Herløv

Esbjerg: Det var ikke kun elever, der torsdag samledes omkring Gryden i Esbjerg for at fejre sidste skoledag.

Klokken 14.10 fattede en patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi interesse for to mistænkelige mænd, der bevægede sig rundt i området omkring Gl. Vardevej og Vognsbølparken.

De to mænd blev standset, da de var i færd med at sætte sig ind i en parkeret bil, og en hurtig ransagning bekræftede politiets mistanke om, at mændene ikke havde helt rent mel i posen.

I bilen fandt man 25,9 gram hash, en større kontantbeløb og en rulle pølsemandsposer. Politiet mistænker derfor mændene for at være narkohandlere, der forsøgte at slå mønt på elevernes festdag.

Ejeren af bilen blev sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Det forhindrede dog ikke makkerparret i at fortsætte salget.

Senere torsdag blev de to mænd igen standset – denne gang på Bøndergårdsvej. Her blev den anden halvdel af pusher-duoen fundet i besiddelse af 8,9 gram hash og en digital vægt. Syd- og Sønderjyllands Politi kvitterede derfor med endnu en sigtelse – igen for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce