Annonce
Tarm

Narkokørsel: Utroværdig forklaring var ingen hjælp

Kvinden har nu fået i alt fem års frakendelse af kørekortet. Arkivfoto: Michael Bager

TARM: Amfetamin i blodet og en plads bag rattet er ikke bare en dårlig kombination. Det er også ulovligt. Derfor har en 40-årig kvinde fra Tarm nu fået en bøde og en frakendelse af kørekortet.

Kvinden, der i øvrigt erkendte, at hun havde amfetamin i blodet, blev anholdt 28. august 2018, da hun kørte ad Centervej i Tarm. Hun hjalp en veninde med at flytte og forklarede i retten, at hun ikke vidste, hvordan hun havde fået det ulovlige stof indenbords.

Det mente retten dog var en utroværdig forklaring. Kvinden er i øvrigt tidligere dømt for at køre med amfetamin i blodet, hvilket skete i december 2018, hvor Vestre Landsret straffede hende med en bøde på 7000 kroner og en frakendelse af kørekortet i tre år.

Denne gang valgte retten i Herning at taksere narkokørslen med en bøde på 10.000 kroner, ligesom hun blev frakendt kørekortet i endnu to år, hvilket gælder fra januar 2021, hvor den treårige frakendelse er udløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce