Annonce
Aabenraa

Narkopåvirket hjemmehjælper blev bortvist på stedet

En kvindelig hjemmehjælper hos Svane Pleje ved Rødekro er blevet bortvist. Arkivfoto
Det har fået øjeblikkelige konsekvenser for en 29-årig hjemmehjælper, at hun natten til søndag tog på nattevagt i narkopåvirket tilstand.

Aabenraa: - Jeg kan bekræfte, at hun var ansat hos mig, og jeg kan bekræfte, at hun er blevet bortvist.

Charlotte Ruhlmann er afdelingsleder hos Svane Pleje ved Rødekro, der leverer hjemmepleje i 10 kommuner i Jylland og på Fyn, og hun har været igennem en weekend, hun nok helst ville have undgået. Tæt på midnat lørdag så hun sig nemlig nødsaget til fra sin bopæl at kontakte politiet, da der var mistanke om, at en ansat var mødt narkopåvirket op på sin nattevagt.

Politiet tog straks affære og begyndte at lede efter den 29-årige kvindelige hjemmehjælper. Omkring klokken 03.00 natten til søndag blev stoppet et sted i Aabenraa, og en efterfølgende test gav udslag på narkotika. Kvinden blev derfor anholdt, og der blev taget en blodprøve, inden hun blev løsladt igen.

- Hun har det meget skidt med det, siger Charlotte Ruhlmann.

Annonce
Jeg vil sørge for, at hun bliver tilbudt hjælp. Det ville jeg gøre med alle mine medarbejdere.

Charlotte Ruhlmann, afdelingsleder hos Svane Pleje

Ingen har lidt overlast

Afdelingslederen hos Svane Pleje ved Rødekro har aldrig oplevet noget lignende, men der er ingen, der har lidt overlast.

- Jeg kan sige, at der ikke er borgere, der har lidt overlast, siger Charlotte Ruhlmann og tilføjer, at selv om den 29-årige hjemmehjælper er blevet bortvist, så er hun ikke ladt alene tilbage.

- Jeg vil sørge for, at hun bliver tilbudt hjælp. Det ville jeg gøre med alle mine medarbejdere, siger hun.

Hos hjemmeplejen i Aabenraa Kommune får hændelsen ikke et efterspil.

- Kvinden er ikke ansat af den kommunale hjemmepleje, og derfor sker der ikke mere fra min side, siger Birgit Møller Johannsen, der er områdeleder for hjemmeplejen i Aabenraa Kommune.

Den 29-årige hjemmehjælper er endnu ikke dømt for noget, men hun er sigtet for at have ført en bil i narkopåvirket tilstand.

- Kvinden er sigtet for narkokørsel, og det næste skridt bliver at få blodprøven analyseret, siger politikommissær John Weber Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce