Annonce
Aabenraa

Narkopåvirket hjemmehjælper blev bortvist på stedet

En kvindelig hjemmehjælper hos Svane Pleje ved Rødekro er blevet bortvist. Arkivfoto
Det har fået øjeblikkelige konsekvenser for en 29-årig hjemmehjælper, at hun natten til søndag tog på nattevagt i narkopåvirket tilstand.

Aabenraa: - Jeg kan bekræfte, at hun var ansat hos mig, og jeg kan bekræfte, at hun er blevet bortvist.

Charlotte Ruhlmann er afdelingsleder hos Svane Pleje ved Rødekro, der leverer hjemmepleje i 10 kommuner i Jylland og på Fyn, og hun har været igennem en weekend, hun nok helst ville have undgået. Tæt på midnat lørdag så hun sig nemlig nødsaget til fra sin bopæl at kontakte politiet, da der var mistanke om, at en ansat var mødt narkopåvirket op på sin nattevagt.

Politiet tog straks affære og begyndte at lede efter den 29-årige kvindelige hjemmehjælper. Omkring klokken 03.00 natten til søndag blev stoppet et sted i Aabenraa, og en efterfølgende test gav udslag på narkotika. Kvinden blev derfor anholdt, og der blev taget en blodprøve, inden hun blev løsladt igen.

- Hun har det meget skidt med det, siger Charlotte Ruhlmann.

Annonce
Jeg vil sørge for, at hun bliver tilbudt hjælp. Det ville jeg gøre med alle mine medarbejdere.

Charlotte Ruhlmann, afdelingsleder hos Svane Pleje

Ingen har lidt overlast

Afdelingslederen hos Svane Pleje ved Rødekro har aldrig oplevet noget lignende, men der er ingen, der har lidt overlast.

- Jeg kan sige, at der ikke er borgere, der har lidt overlast, siger Charlotte Ruhlmann og tilføjer, at selv om den 29-årige hjemmehjælper er blevet bortvist, så er hun ikke ladt alene tilbage.

- Jeg vil sørge for, at hun bliver tilbudt hjælp. Det ville jeg gøre med alle mine medarbejdere, siger hun.

Hos hjemmeplejen i Aabenraa Kommune får hændelsen ikke et efterspil.

- Kvinden er ikke ansat af den kommunale hjemmepleje, og derfor sker der ikke mere fra min side, siger Birgit Møller Johannsen, der er områdeleder for hjemmeplejen i Aabenraa Kommune.

Den 29-årige hjemmehjælper er endnu ikke dømt for noget, men hun er sigtet for at have ført en bil i narkopåvirket tilstand.

- Kvinden er sigtet for narkokørsel, og det næste skridt bliver at få blodprøven analyseret, siger politikommissær John Weber Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce