Annonce
Sønderborg

Narkosalg fra biler ved Dybbøl-Skolen

To lokale fyre på 20 og 21 år blev taget i salg af narko fra en bil på en p-plads nær Dybbøl-Skolen. Modelfoto: Colourbox
To unge mænd blev taget i narkosalg fra biler og med formodede tyvekoster efter ransagning på den enes bopæl

Sønderborg: Det så mistænkeligt ud, og det skulle det da også vise sig at være, da en politipatrulje tirsdag aften kl.19.45 opsøgte et par parkerede biler på p-pladsen nær Dybbøl-Skolen. Det lignede nemlig narkosalg mellem to lokale mænd på henholdsvis 20 og 21 år.

Det skulle da også vise sig, at den ene havde 30 gram amfetamin og 14 gram hash på sig. Den anden havde 155 gram hash, mens en efterfølgende ransagning af hans bopæl afslørede nogle Kaj Bojesen figurer. Det er træfigurer og en designvare, som jævnligt stjæles under indbrud.

De to unge fyre er løsladt igen, men der venter nu et retsligt efterspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fordragelige vikinger

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce