Annonce
Nordtyskland

Narkoskandale i egne rækker chokerer politiets ledelse

De syv mistænkte har alle gået i samme klasse på Slesvig-Holstens politiskole i Eutin.
Fem unge betjente i Slesvig-Holsten er mistænkt for at have misbrugt kokain og marihuana. Tre er allerede suspenderet.
Annonce

EUTIN: Politiet har indledt disciplinærsager mod syv unge betjente i Slesvig-Holsten på grund af mistanke om narko- og medicinmisbrug. Desuden efterforsker anklagemyndighederne Lübeck fem af sagerne.

- I tre tilfælde er mistanken så alvorlig, at de pågældende er suspenderet, og der er indledt afskedigelsessager, fortæller delstatens politichef, Michael Wilksen.

Betjentene er mellem 21 og 29 år gamle. Det har alle gået i samme klasse på politiskolen i Eutin.

Ifølge Michael Wilksen har politifolkene i varierende omfang indtaget forbudte substanser som kokain og Cannabis.

Annonce

Ingen tegn

- Vi er chokeret over begivenhederne. Ingen af betjentene har hidtil vist tegn på misbrug. Men mennesker har ikke noget at gøre i politiets rækker, hvis de begår den slags kriminalitet og bruger stoffer, understreger Michael Wilksen.

Narkoen blev til dels også konsumeret på politiskolen i Eutin. Misbruget har fundet sted i fællesskab i et længere tidsrum. Det fortæller Maren Freyher, der fører tilsyn med politiuddannelsen i Slesvig-Holsten.


Mennesker har ikke noget at gøre i politiets rækker, hvis de begår den slags kriminalitet og bruger stoffer.

Michael Wilksen, chef for delstatspolitiet.


Ansøgere til politiuddannelsen skal selv oplyse om deres forhold til narko, alkohol og medicin. På politiskolen er reglementet nu blevet justeret. Stærk alkohol er ikke længere tilladt i kvartererne. Alle former for narko er naturligvis også forbudt.

De mistænkte er fem mænd og to kvinder.

Sagen tog sin begyndelse, efter anklagemyndigheden indledte en efterforskning mod en dengang 26-årig politimand i april 2019, I den forbindelse blev der også fundet talrige digitale spor, der førte frem til seks andre betjente, der havde været i kontakt med hinanden via chatrum på internettet.

Narkomisbruget har fundet sted mellem november 2017 og april 2019.

Annonce

Helt uantageligt

- I vores delstats politi har misbrug af narko og medikamenter ikke noget at gøre. Det er uantageligt, hvis syv af forbundslandets i alt 8000 betjente åbenbart ikke har forstået det, siger Torsten Geerdts, der er parlamentarisk statssekretær i det slesvig-holstenske indenrigsministerium.

Han hilser det velkommen, at Michael Wilksen og Maren Freyher så tydeligt har givet udtryk for deres holdninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce