Annonce
Sønderborg

NASA-ingeniøren tog skoleelever med på en rum- og livsrejse

George Gabrielle havde flotte billeder og film med fra Kenney Space Center, hvor han er ansat. Foto: Henrik Rath
Den amerikanske NASA-ingeniør, George Gabrielle, turnerer verden rundt for at fortælle om rumvidenskab, skoletræthed og vejen mod at nå sine mål. Tirsdag besøgte han Privatskolen Als.
Annonce

Sønderborg: På en ellers grå og småtrist dag med meget ringe udsigt til det store univers kom der et dedikeret lyspunkt forbi Privatskolen Als i Sønderborg. Aulaens julehjerter fik for en stund selskab af rummets stjerner og en fortælling om, hvordan man kan nå sine mål i livet, selv om skoletrætheden truer. Ingeniør George Gabrielle, der i mange år har arbejdet på Kennedy Space Center og nu er omrejsende fortæller for rumcentret, lagde vejen forbi.

- I vil sikkert ofte høre, at I altid skal arbejde hårdt for at få succes. Jeg vil fortælle jer, at I skal huske at gøre det sjovt for jer selv. Der er tre vigtige regler at leve efter - gør jeres bedste, nyd alt du laver uanset hvad og tro på dig selv. Jo mere du gør det, des nemmere bliver dit liv, fortalte den karismatiske ældre herre til de knap 100 elever fra skolens 8. til 10. årgang.

Han har netop været i Indien og Norge med sine beretninger om universet, NASAs arbejde og livets drømme og mål.

Privatskolens 8. til 10. klasses elever lyttede intens til Gabrielles fortællinger og forevisning af film. Foto: Henrik Rath
Annonce

Fra Mc Donald til NASA

- Jeg hadede skolen, fejlede og kæmpede. Men jeg elskede sport og tog på high school for at dyrke sport. Efter skolen fik jeg arbejde på Mc Donald. Det var fedt. Senere blev det til mange andre forskellige job, men jeg fandt ud af, at man ikke tjener helt nok til at dyrke en lidenskab for biler. Når jeg ville andet og mere manglede jeg et eksamensbevis. Så jeg begyndte på universitetet. Her gik jeg i otte år, så mit råd til jer er; hav ikke travlt. Hvis I vil noget med rumforskning, så har I en god alder. Rumprogrammerne vokser, så der kommer flere muligheder, fortalte "Gabe", som han foretrækker at blive kaldt.

Hans mange livsbetragtninger blev krydret med flotte fotos og film fra Kennedy Space Center i Florida, hvor han bor.

For drømmene deroppe - højt hævet over Jordens atmosfære - kan nås på bare otte et halvt minut med rumfærge og raketter. Så brager man med 27.000 kilometer i timen ud i det uendelige univers. Hvis man ellers gerne vil, tror på sig selv og husker at gøre sin kamp og arbejde mod målet til en nydelse.

- Det var en mulighed, der bød sig lige pludseligt og ikke koster os noget. Og så er det en fortælling, som passer godt ind i vores skole, sagde skoleleder Morten Asmussen om besøget, der var arrangeret af House of Science.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce