Annonce
Læserbrev

Nationale test er et vigtigt redskab for politikere

Læserbrev: Anders Thrane skriver i et læserbrev den 15. maj, at han ikke er enig i, at elever i Aabenraa Kommunes folkeskoler skal gennemføre de nationale test i indeværende skoleår. I Venstre erkender vi, at skolerne i disse Covid-19 tider driver skole på en ganske anderledes måde end normalt. Det gør de enkelte skoler i øvrigt meget flot og anerkendelsesværdigt.

På vegne af Venstres byrådsgruppe vil jeg gerne uddybe, hvorfor vi i Venstre går ind for, at de nationale test gennemføres i skoleåret 2019/20, og her skal nævnes, at det alene er test i dansk og matematik, som vi fastholder.

Test i engelsk og fysik/kemi kan den enkelte skoleleder selv bestemme at gennemføre, medmindre skolen er udtaget hertil af Børne- og Undervisningsministeriet.

Jeg kan oplyse, at 11 ud af Aabenraa Kommunes 19 folkeskoler er udpeget af Undervisningsministeriet til at skulle gennemføre de nationale test, og tre af vore skoler har allerede frivilligt gennemført testene.

For Venstre er det vigtigt, at vi som politikere har redskaber til at følge op på de skolepolitiske målsætninger, vi sætter os, og med de nationale test har vi et værktøj til at følge udviklingen af elevernes faglige niveau, og dermed også et redskab for at højne kvaliteten i folkeskolen.

Venstres ambition er at skabe en rigtig god skole for vores børn målt på både faglige resultater og trivsel, og det arbejder vi hele tiden benhårdt med. I budgettet for 2020 var vi bl.a. med til at sikre, at der blev tilført yderligere 1.000 kr. pr. elev i kommunens folkeskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce