Annonce
Læserbrev

Nationale tests værdi som evalueringsredskab

Læserbrev: Slesvigsk Parti har hverken indført de nationale tests eller igangsat den aktuelle evaluering af dem.

Vi anerkender ambitionerne bag de nationale tests. De skal skabe en stærk evalueringskultur, hvor testresultaterne hjælper eleverne med opfølgning, feedback og forældreinddragelse.

En stærk evalueringskultur handler også om, at lærerne systematisk arbejder med at vurdere og reflektere over effekten af undervisningen med henblik på at øge kvaliteten.

Der er rejst tvivl om de nationale tests. De er så usikre, at resultaterne fra dem er ubrugelige, siger nogle. Andre kalder konklusionerne af de nationale tests egenskaber forhastede, og i nogle tilfælde er de helt forkerte.

Derfor er det det helt rigtige at sende de nationale tests til eftersyn.

Ser vi de nationale tests som fjende for det enkelte barn, eller handler det reelt om, at testresultaterne er anvendt forkert i forhold til lærernes og skolernes mulighed for at evaluere selve undervisningen?

Vi mener, at de nationale tests skal evalueres for at finde ud af om de eventuelt skal afskaffes, revideres eller erstattes af noget helt andet.

Vi vil i Slesvigsk Parti fortsat arbejde for at skabe en stærk evalueringskultur, der skal handle om at lærerne systematisk arbejder med at udvikle undervisningen med henblik på at øge kvaliteten. Det vil vi sikre ved at følge op på det samarbejde, der allerede er mellem forvaltningen, skoleledere, lærere, skolebestyrelser - og ikke mindst eleverne og deres forældre. Vi mener, at et løft af skolens samlede faglige niveau bidrager til at løfte hver enkelt elevs færdigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce