Annonce
Esbjerg

Nationalstat, kaffebord, Anders Dahl og Lange John: Hele programmet for Folkemødet i Ribe er klar

Det er en velbesøgt begivenhed, når der er folkemøde i Ribe. I 2021 er det fra 14. - 17. oktober, programmet er klart, og billetterne klar til bestilling. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Grænsen – et Folkemøde i Ribe - er nu klar med et mangfoldigt program over fire dage fra 14. - 17. oktober for at fejre 101 året for Genforeningen. Blandt andet med stort håndboldarrangement med Anders Dahl Nielsen, og selv om næsten alt er gratis, skal man stadig huske at reservere billetter.

Ribe: Alle arrangementer under Folkemødet i Ribe fra 14. - 17. oktober er nu på plads. Det hele kan ses på hjemmesiden folkemodeiribe.dk, men selv om alle arrangementer er gratis, er det nødvendigt med en pladsbillet.

Det forklarer sognepræst Signe von Oettingen, der er en del af sekretariatet for Grænsen - Folkemødet 2021 i Ribe.

- I disse coronatider er det vigtigt at have en pladsreservation, så selv om alle arrangementer er gratis, er det vigtigt at have billet til de ting, du ønsker at deltage i, siger hun og uddyber, at Folkemødets tema er nationalstaten – historie, værdier og udfordringer - og at det vil blive belyst, reflekteret og diskuteret gennem foredrag, teater, litteratur, film, musik, slesvigsk folkekøkken, saloner, workshops, byvandringer, sønderjysk kaffebord og udstillinger.

Annonce

Håndbold i grænselandet

Også sporten bliver en central del af folkemødet, fordi den gennem mange år har været en meget vigtig del af kulturen i grænselandet.

- Den er en væsentlig del af vores nationale kultur og sporten – ikke mindst håndbold – har betydet meget i grænselandet, hvor specielt mange danske spillere er taget mod syd for at spille i store tyske klubber som ikke mindst SG Flensburg Handewitt, som klubben hed tidligere. Vi vil gerne være med til at sætte sportens betydning for kulturlivet i grænselandet i fokus ved at tage håndbolden som udgangspunkt, siger Signe von Oettingen.

Helt konkret sker det ved et arrangement 14. oktober i Ribe Fritidscenter i samarbejde med Ribe Håndboldklub.

Det hele indledes med en kamp mellem Ribe HK og Rødekro/Aabenraa i U15-piger efterfulgt af U15-kamp for drenge mellem Ribe HK og SG Flensburg.

Annonce

Landsholdsspillere

Herefter vil der være spisning, og under middagen er der underholdning i topklasse.

- Under middagen vil Anders Dahl Nielsen, John Jacobsen, Lars Christiansen og Anders Eggert fortælle om deres oplevelser med håndbold i grænselandet, og i særdeleshed ved SG Flensburg - Handewitt. Alle fire er tidligere landsholdsspillere, og Anders Dahl Nielsen har som de fleste nok er bekendt med, en fortid som både spiller og træner i Ribe HK, ligesom Lars Christiansen og John Jacobsen har spillet i Ribe HK, siger Signe von Oettingen og forklarer, at der til de to ungdomskampe er gratis adgang, mens billetter til spisning og foredrag kan købes på Folkemødets hjemmeside.

Billetter

Alle billetter kan reserveres eller købes på hjemmesiden folkemodeiribe.dk, og der er nu åben for pladsreservation, ligesom hele programmet også kan ses her.

Ved køb af en spisebillet får man også en billet til ligakampen fredag den 15. oktober i Blue Water Dokken mellem Ribe-Esbjerg HH og SønderjyskE, som er med til at tegne elitehåndbolden på den danske side af grænsen, mens Kiels og Flensburg på den anden side af grænsen er meget stærke bastioner i tysk håndbold.

Coronaen får indflydelse på folkemødet i Ribe, der finder sted over fire dage i oktober. Illustration: Folkemødetiribe.dk
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Esbjerg Energy

For tredje gang på kun en uge: Esbjerg Energy tabte igen efter overtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce