Annonce
Esbjerg

Natskyggen blomstrer på dansk

Natskygge har sendt sin første single på gaden, og i foråret 2020 forventes bandets debutalbum at være klar. Foto: Peter L Smith.

Esbjerg: Frem af den vestjyske muld er spiret en ny musikplante med navnet Natskygge.

Fire gutter har fundet sammen og har hældt gammel musik på nye flasker, og ud af det er der opstået en helt ny genre, nemlig garagespace.

Det er kombination af knastør fuzzguitar, klassiske psych- og space-elementer, samt tunge doom-inspirerede kompositioner, og godt blandet sammen kan man godt glemme, at vi skriver 2019 og ikke 1972.

Natskygge skiller sig ud ved at synge på dansk, og den første single "Drømmen falder" er allerede sendt på gaden, og på blot to dage blev nummeret streamet over 1.000 gange.

Singlen er produceret og mixet af Rasmus Madsen og masteret af Christian Bonde fra bandet Whores and Thieves. Cover-art til debutalbummet, der forventes på gaden i foråret 2020, er lavet af Maarten Donders fra Paris.

Bandet har base i Esbjerg og består af Thomas Iversen på vokal og guitar, Martin Lykkegaard på guitar, Dan Kunstmann på bas og Thomas Sørensen på trommer. /jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce